Mikor fogják már végre feldolgozni az emberek a kommunizmust?
Ezt nem csak Magyarországra értem, hanem az egész világon megy ez az antikommunista siránkozás. Elmondjam miért ártalmas ez? Mert emiatt van állandó körforgás, nem tesznek semmit az igazságtalanság, szegénység, a gazdagok még jobban gazdagodása ellen, nem tesznek semmit a kizsákmányolás ellen és minden fajta jóléti újításba belelátják a kommunizmus szellemiségét.
Igen szar volt az a kommunizmus ami volt keleten, de nem kéne már ezen túllépni? Tudom, hogy több száz millióan haltak meg és ez nagyon szomorú, de ezt is fel kéne már dolgozni. Nem rég olvastam egy olyan cikket, hogy Amerikában lekommunistáztak egy olyan javaslatot, ami ingyenessé tenné az egészségügyet. A kedves Donald Trump úr a kommunizmus szellemiségét látta benne. Döbbenet az, hogy egy olyan javaslatot démonizálnak, ami Európában működik.
Az is szomorú, hogy Marxra kenik a kommunizmus bűneit mikor egyáltalán nem tehet róla, hogy olyan pszichopaták kerültek hatalomra, mint Sztálin, Mao, Pol Pot és most Kim Jong Un, ő erről egyáltalán nem tehet. Vagy rosszul értelmezték Marxot vagy propagandát csináltak belőle vagy mindkettő. Egy valami biztos, hogy az a kommunizmus amit Marx leírt, mint bérmunka megszüntetése, osztályok és hierarchia eltörlése nem valósultak meg.
Én úgy látom, hogyha valódi változást szeretnének az emberek, akkor nem kéne minden jóléti és emberséges intézkedésekbe a "kommunizmust" vagy jobban mondva a bolsevizmus szellemiségét belelátni. A holokauszt és a trianon siránkozást se látom egészségesnek, de kevésbé károsabb, mint a bolsevizmus fel nem dolgozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!