Tanított valami értelmes dolgot is Magyarországon a CEU, vagy csak a baloldali ideológiát és a gender-téveszmét nyomták 1000-rel?
1) A CEU-ra elsősorban külföldi diákok jártak. A szülők megkerestek Angliában meg az USA-ban egy csomó pénzt, és azt a gyerekeik itt költötték el. Gyakorlatilag egyfajta turizmus. Szóval bevétel kiesés az mindenképpen veszteség.
2) Az, hogy te nem értesz egy tudományos elméletet, nem teszi hamissá. Ez a globális felmelegedés tagadás, evolúció tagadás, oltás tagadás, stb. szintje. A nemi szerepek szociológiai vizsgálata ugyanúgy tudomány, ugyanúgy van alap- és alkalmazott kutatás része, ugyanúgy vannak tudományos folyóiratok ahol cikkeket publikálnak róla, stb.
3) Utána tudsz nézni, hogy miket tanítottak. Persze, ahogy az oltás tagadók és társaik, a szociológia tagadóknak sem erős oldaluk az utánanézés. Szóval tanítanak a szociológiai és politikai programok mellett jogot, közgazdaságtant, történelmet és egyebeket.
MA programs
Comparative History
Gender Studies
Global Economic Relations
Human Rights
International Relations
Late Antique, Medieval and Early Modern Studies
Nationalism
Philosophy
Political Science
Public Policy
Sociology and Social Anthropology
MS programs
Business Analytics
Environmental Sciences and Policy
Finance
Technology Management and Innovation
Mathematics and its Applications
LLM programs
Comparative Constitutional Law
Human Rights
International Business Law.
PhD in:
Business Administration
Cognitive Science
Comparative Gender Studies
Comparative History
Economics
Environmental Sciences and Policy
Mathematics and its Applications
Medieval Studies
Network Science
Philosophy
Political Science
Sociology and Social Anthropology
SJD in:
Legal Studies
"Tanított valami értelmes dolgot is Magyarországon a CEU"
Igen. De ha ez téged valóban érdekelne, akkor tudnád.
" a többibe mind bele lehet csempészni a baloldali ideológiát, és a CEU minden bizonnyal meg is tette."
Mindenbe bele lehetne csempészni mindenféle ideológiát. Meg is próbálták régen is minden korban. Én is megpróbálom az óráimba belecsempészni a magam által fontosnak tartott "ideológiát", hogy a technológia nem önmagában rossz vagy jó, hogy az ember felelős az általa okozott változásokért, hogy előre kell gondolkodni és a lehetséges veszélyeket felmérni, nem utólag kármentesíteni. Hogy attól, mert valami látszólag környezetbarát, attól még pontosan meg kell nézni a bányászattól a hulladékká válásáig tartó útját, hogy ki lehessen mondani róla hogy jó. Hogy a környezetünkért felelősek vagyunk és azért kell védeni, őrizni mert ez az egyetlen környezet amiben lehetőségünk van élni stb. stb. Én is belecsempészem az anyagba ahol tudom és ezzel is biztos van olyan aki nem ért egyet. És?
A CEU egy magánegyetem ahová a saját vagy a CEU pénzéből tanuló diákok pont azért mennek, hogy olyat, azt tanulják. Szabad nekik. Ha akarnak akkor a lapos Föld elméletről is tanulhatnak vagy hogy hogyan legyenek az év legnagyobb mágusai.
Igazad van abban, hogy a CEU minden bizonnyal beépítette a maga ideológiáját az oktatott anyagba. Hiszen ezért jött létre. De szabad nekik. Csak egyenlő feltételekkel tegyék, mint a többi oktatási intézmény és ne tévesszék meg a diákjaikat. Nem hiszem hogy bármi veszteség érne minket a "távozással" mert a hallgatóik a magyar egyetemre, a KEE-re lettek felvéve és az nem megy sehová. Kb annyi kárunk lesz belőle, mint amennyi haszna volt az USA-nak azzal, hogy ott nyitottak egy alibi irodát mint "amerikai egyetem".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!