Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az emberek nem félnek a...

Az emberek nem félnek a felelőtlen hitelfelvétel következményeitől?

Figyelt kérdés

Minden egyes nap ezt kell hallgatni a rádióban, olvasni a különböző online médiumon, hogy drágulnak a lakások. A napokban belevetettem magam az alaposabb kutakodásba, és több tényre felhívnám a figyelmet:

1. Budapesten, ahol legbrutálisabb a drágulás, már csökken az adásvételek száma. Egyre rosszabb környékeken, egyre kisebb lakások kereslete nagy, mivel már csak azt tudják megfizetni.

2. Új építésű lakásokra szinte nincs is kereslet, a tranzakciókat szinte a használt lakások adásvételei alkotják és emelik.

3. A legjobb, futamidő végéig fix lakáshitelek esetében legtöbbször 50% önerő szükséges, így egy 50 százalékos nominális összeomlásra sem fizet rá a bank.

4. Sokan már a szüleik házát elzálogosítják, mindenüket pénzzé teszik, hogy meglegyen az önerő egy kis lyukra.

5. Nem létező gyermekekre hitelt felvenni, pénzt igényelni egy olyan társadalmi morál közepette, ahol a házasságok több, mint fele válással végződik.

6. Az állami beavatkozás csak árszínvonalat emel, kinek kedvez ez?

7. Fogyasztói árindex már 3,8 százalék és egyre több lesz.

Érdekel a véleményetek!

Szép estét!

2018. nov. 27. 16:23
1 2 3
 21/27 mindentudó99 ***** válasza:
94%
Szerencsétlen azt hiszi bárkit érdekel a 40 millás lakása. Amit anyuci meg apuci vett neki. Idejön vele vagánykodni. Milyen príma élete lehet a kérdezőnek ha ez az egyetlen öröme hogy idejár dicsekedni. Hát elmondom neled a kutyát nem érdekli hány millás lakásod van. Csak lejáratod ott magad.
2018. nov. 28. 21:08
 22/27 anonim ***** válasza:
94%
Mi vagyunk a prolik, mert megmondtuk, hogy más munkájával vered a melledet? Ez kikezdhetetlen logika.
2018. nov. 29. 11:18
 23/27 A kérdező kommentje:

A szüleim vették igen. Csak azt nem tudjátok, sőt nem akarjátok megérteni, amit még mellé irtam. Sose nyaraltunk sehol, egy strand sem fért bele. Fával fűtöttünk éveken át, azt is csak este. Kínai ruhákban jártunk. Műholdas tévénk is csak pár éve van. 20 éves kocsijaink vannak. Ja, csak mondjuk Ti és nagyon sok ember ebben a vesztes társadalomban nem mondana le az új kocsiról a lakáshitel mellett sem :) Meg semmiről, mert ez ugyebár alanyi jogon jár.

Csak ismételni tudom magam, irigy szánalmas kutyák vagytok. Pont azt kaptam, amire számítottam. Undorító népség

2018. nov. 29. 22:51
 24/27 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem érted ? Senki nem irigyli az életed meg a nyamvadt lakásod fogd már fel. Hiába vered itt magad. Teljesen mindegy mid van normális ember nem kérkedik vele.
2018. nov. 30. 07:29
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem irigyli az életedet, ami nincs is. Sima troll vagy, olyan baromságokat összehordasz, hogy észre se veszed már mennyire lebuktatod magadat. Kapásból éjszaka fűtöttek volna csak be anyádék nagyon hamar esélytelen lett volna, hogy vettek volna mostanában neked házat, mert pillanatok alatt elvettek volna tőlük.
2018. nov. 30. 07:41
 26/27 anonim ***** válasza:

Én megpróbáltam érthető, normális választ adni - de a "konstruktív vita" helyett el kezdtél prolizni.

Az, hogy a kérdésed alapján többen nem minősítettek téged komplettnek, az inkább gondolkodtasson el (ha képes vagy rá) és ne értelmetlen, vagdalkozó prolizással próbálj visszavágni!

Ja: mi mindig éjszakára vettük le a fűtést, mert így ésszerű...

(a 13-as voltam)

2018. nov. 30. 08:18
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Szép is az a gyerekkor amiben éveken keresztül "nyomorogsz" (a szüleid is meg te is) csak azért, hogy menőzhess egy lakással. Se nyaralás, se normális ruha, remélem azért nem éheztetek!

Gondolom megérte.

2018. nov. 30. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!