A kapitalizmusban hogy nyerhet a kosebbik fél?
A kapitalizmusban az erős nyer. Gyakorlatilag farkas törvények. Mégis miért jó ez a kisembereknek? A nagy cégek megeszik a kicsiket. Esélye nincs kitörni. Mire jó hogy mindenki mindenki ellen versenyez tehát a legerősebb mindent visz.
A kommunizmus azért nem jó mert visszahúzza aki jó a kapitalizmus viszont lenyom mindenkit aki nem elég jó.
#38 Ha-ha-ha-HA-HA-HA!!!
Még hogy nem gyilkolták egymást! A lyukas kétfilléresért a saját anyját!
'Ne akard kipróbálni, mert nagyon megbánnád.'
Pedig lehet, egy kis techdemó megtenné a hatását.
robgros
Úgy járna, mint az az amerikai srác, aki olyan viccesnek találta az észak-koreai diktatúráb utazni. Hazafelé sajnos már nem a saját lábán ment, pedig nagyon könyörgött és fogadkozott, hogy mindent megbánt már, azt is amit el sem követett.
"Neszóljá bé! Csáje ha csak ennyire fussa az érveidből én is tudok paraszt lenni"
Nem értem miről beszélsz. Én semmilyen érvet nem mondtam csak kérdeztem. (Amire még nem válaszoltál)
Az emberek pedig biztos nagyon remekül kijöttek egymással és ezért müködőt besugohálozat.
" A sparban nincs olyan téli szalámi mint a vidéki kis farmon ahol közvetlen a vágóhídról jön az áru a biogazdaságban de esélye nincs meghódítani a piacot. "
Egyszer menj el arra a kis vidéki farmra és érdeklőd már meg, hogy eltudnák-e látni a folyamatosan több, mint 500 üzletet? Tudod ez nem úgy meg, hogy most itt a szomszédban a Spar és ott eladjuk, hanem Győrtől Záhonyig az összes Spart el kell látni, mert ez egy ilyen bolthálózat, ahol azonos termékeket találsz üzlettől függetlenül. Nem politika, hanem termelés és közgazdaságtan.
"Miért a kapitalista országokban nagy a jólét? Mert oda viszik a nagyok a hasznot amit a kicsiktől elvisznek. Mint a hódítók."
Tudod mi hajtott a Magyar Népköztársaság gazdaságát?
Egy nagy testvér, a Szovjetunió. Olcsó áram, olcsó nyersanyag, technológia. Persze, hogy könnyű volt jó életet hozni. Nagy számban ők is vásárolták fel a legnagyobb magyar gyárak termékeit. Ikarus, hiába volt világhírű, a rendszerváltáskor már előre leadott megrendelések 80% onnan érkezett, amit persze sorra visszamondtak, emiatt is ment tönkre.
"Tehát a kapitalizmus nyertesei a világ aktuális rablói/és vagy haszonélvezői. Például svájc nem rabló csak kihasználja a rablók félsz hozzáállását."
Azért azt is jelzem, hogy ezt a kommunisták is támogatták, például élelmiszerrel. Tonnaszám szállították a jó minőségű magyar zöldséget és gyümölcsöt a NSZK-ba.
"Tehát a kapitalizmus nyertesei a világ aktuális rablói/és vagy haszonélvezői. "
Mint a Szovjetunió, akik jöttek és azzal a lendülettel vittek is mindent ami mozdítható az országból, majd rájöttek, hogy ezt ki is lehet zsigerelni mégjobban.
"Akkor mivel is jobb a kapitalizmus? Nem ostorral hanem csekkel fenyegetnek?"
Már csak annyival is jobb, hogy nincs hiánygazdaság. Ez az egy már annyira csodálatos.
Amúgy kérdezd meg a szomszédaidat, barátaidat, hogyha annyira jó lenne a kommunizmus és annyira szörnyű a kapitalizmus, akkor miért nem Thürmer Gyulára szavaznak az emberek.
Sok minden jó abból a rendszerből, de- ez egy-két dolog. Attól, hogy volt ez az egy-két jó dolog, még nem adnák fel a mai.
Amúgy neked kellene magyarázni, hogy miért cseréljük le a mai rendszer arra a borzalomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!