A kommunisták általában pacifisták vagy militaristák?
A szélsőjobbosok elég erősen militaristák,folyton háborúzni akarnak.
A kommunizmus alapvetően világbékéte törekszik.Viszont pont hogy elég nagy fegyverkezés volt jellemző a kommunista államokra
Szerintem elsősorban az oroszok jutnak eszedbe:)
azért asszociálsz a fegyverkezésre.
Náluk azért ennek más okai is lehetnek.
pl ők a legnagyobb területtel rendelkező ország a földön.
Az oroszokban(sokakban) ezért van egyfajta felsőbbrendűség tudat.
Érdekes amúgy,hogy maga az eszme tényleg a békére törekszik,viszont azért kell ez a fajta fegyverkezés,mert ugye fenntartani ezt a rendszert sokáig nem nagyon lehet.
Mert ugye minden nemzetnél sokféle ember él,így vannak,akik sosem akarnak egyenlőek lenni másokkal.Így egyfajta rendőrállammal lehet fenntartani.
Maguk a kommunizmust vallók,szerintem alapvetően a békét szeretik,ezért is írtam,hogy pacifisták.
Viszont magához a fenntartásához is egyfajta erőszak szükséges.
De ez talán minden rendszerre igaz.
A kapitalizmust mondjuk nem fegyverkezéssel tartják fenn,hanem pénzzel.
Ha nincs pénzed,megszívtad,így abban a rendszerben a pénz a fegyver,ha úgy tetszik.
Nézd meg az antifákat. Szélsőbalosak, kommunisták, anarchisták, meg még ki tudja mi minden más, és gyakorlatilag agresszívebbek mint a menetelő szélsőjobbos náci csürhe. Láttam olyan antifa csoportot akiknek valami "béke fenntartók" vagy mi volt a nevük, az utcákat járták, és összecertek bárkit aki nem volt nekik szimpatikus. Szóval nekem a kommunizmus és a szélsőbalosok "világbékéje" kicsit olyan mint amikor azt mondják, hogy békért háborúzni...
"A kommunizmus alapvetően világbékéte törekszik."
Aha, persze.
De végül is lehet benne valami "Si vis pacem, para bellum".
De félretéve a viccet, a kommunista a legveszélyesebb, még a saját fajtáját is képes irtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!