Ki, ért egyet azzal a kezdeményezéssel, miszerint idén maradjon el az augusztus 20. -ai tűzijáték, és az arra szánt összeget inkább az árvízkárosultaknak adják az illetékesek?
Kíváncsi vagyok,hogy amikor eljön augusztus 20-a,és sok ember boldogan tudomásul veszi,hogy nincs tűzijáték,mert kell a pénz máshová,akkor az erre szánt pénz hova megy..Utána hányan fogják azt mondani,Hogy "Lám,megérte,hogy nem volt Magyarországon sehol augusztus 20-án ünnep,mert a városomnak segítettek,vagy sok árvízkárosult mosolyog,hiszen segítettek rajta."
Én személy szerint nem foglalok állást,hogy legyen vagy sem,mert igazat adok annak a hozzászólónak aki azt írta,hogy az ünnep csalogatja ide a turistákat,és általuk az állam sokkal több bevételt szerezz,mint amennyibe az ünnep került.
De igazat adok azoknak is akik azt írják ne legyen,(bár erősen kétlem,hogy a rászánt pénz megy a rászorulóknak)mert ilyen nyomorúságos helyzetben amikor emberek ezrei összeroppantak nem biztos,hogy mulatni van kedve.Arról nem is beszélve,hogy egyenlőre az ünnep a magyarok ünnepe és nem a sok turistáé...
Viszont teljes mértékben egyetértek avval az íróval aki szerint a sok kicsi segítség többet érne,mint a sok okoskodás,hogy kinek kéne lemondani a pénzéről...Ha belegondolunk 100-200 forint nem a világ vége senkinek..de ha mindenki adna ennyit már elég sok összegyűlne..de hát elég sokan vannak azok akik fel vannak háborodva,hogy ki miért nem segít,és lehet,hogy ő egy fillérrel,sem tettel nem segít mondván "nekem nincs miből" Pedig csak pár 100 forintról van szó...
Szerintem országosan kellene a tüzijátékot mellőzni, és az árával segítséget nyújtani. Csak ott a gond, hogy amelyik cégektől ezeket meg szokták rendelni, azok már ősztől készülnek, költenek rá, és lehet az elmaradt bevétel teszi őket a tönk szélére. Azért az ő költségeiket is meg kellene téríteni valamilyen szinten.
Kiemelem, semmi közöm ezekhez a cégekhez.
65, 75
Nem vagyok a fidesz barátja, de mi a kínkeserves istennyiláért mondjon le valaki a fizetéséről? Miért dolgozzanak az államigazhatásban jó szakemberek, ha a versenypiachoz képest mogyoró bért kapnak? Hazafias lelkesedésből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!