Ha valakit gyondnokság alá helyeznek, valóban elveszik a személyazonossági igazolványát?
A válaszát, sajnos, nem tartom kielégítőnek.
- Mit mond a jogszabály????
- A háziorvosom megijesztett azzal, hogy elveszik a a gondnokolt személyazonossági igazolványát. (Ő már csak tud/hat/ja!!)
Amennyiben teljesen korlátozzák ügyei intézésében, akkor igen, elveszik mivel a gondnokság pont amiatt áll fenn mert nem bízható rá a saját hivatalos ügyeinek intézése.
2018-10-23-13:22:
Ezt a választ sem tartom kielégítőnek. Ez a cikk csak arra tér ki, hogy ki igényelhet és birtokolhat személyazonosító igazolványt. Engem az a jogszabály érdekel, amiben azt írják le, hogy a gondnokolt megfosztják alapvető jogaitól, például a személyazonosító igazolvány birtoklásától.
Megbocsátottam!!! :-) :-)
Viszont a site szlogenje is változatlan maradt: "Amit máshol nem mertél .. itt megkérdezheted!" És jelen esetben az a más/hol/ nem a fő kérdésben definiált célból, előzetes pszichiátriai vizsgálatot kérő Gyámhivatal! :-( :-(
Ott még azt is megtagadták, hogy elárulják a kezdeményező személyét, illetve indokait!!!
A Gyámhivatalban ugyancsak nagy f**zok - pontosabban p**sák - dolgoznak, de annyira nem ráérősek – és nem is kreatívak annyira -, hogy hasra ütésre - "a telefonkönyvet felütve" - elindítsanak valamit. Ilyesmi csak valakinek a kérésére, javaslatára, nem ritkán személyes konfliktus miatti fel-, illetve (a személyes konfliktus miatt rosszindulatú, gonosz) bejelentésére történhet/ett/.
Ez utóbbit – vagyis a konkrét személyhez köthető rosszindulatot - azért lehet valószínűsíteni, mert az OPAI által küldött levél borítékján – ahogyan ezt megelőző több, máshonnan , de a konfliktus tárgyában érkező érkező hivatalos levélen is, nyilván a kezdet kezdetén elírt - emelet és ajtó számnak egy szomszéd/asszony/é szerepelt. A bürokraták is tévedhetnek, de nem ennyire "célirányosan". Ekkora véletlen /egybeesés/ - Ezalatt most kizárólag a konzekvensen téves címzést értem! - pedig nehezen elképzelhető! (Vagy talán nincs is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!