Ennek mi lesz a vége?
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak..
Simán el tudom képzelni, mert Facebookon látom, hogy égen-földön keresik a tanárokat ismerőseim, mert egyszerűen nincs és máshol is panaszkodtak már ezzel kapcsolatban!
A rendőrös hozzászólást én írtam.
Egyszerűen nincs járőr, ha valami van, akkor másik megyéről jönnek át.
WTF?
Elvileg sose volt még ilyen jó, mindenki jól keres, elvileg akkor ömlik az adó befelé.
Hol van?????
Szerintem ennyire ramaty sose volt a helyzet....
Van egy ötletem kérdező.
Ha elvégzed a középiskolát akkor menj és taníts!
Ja, hogy egyrészt ahhoz ELŐBB el kellene végezni az 5+1 éves egyetemi képzést? Hogy nem akarsz tanár lenni?
Ha a kormányzattól ilyen apróságokat nem fogadsz el, akkor neked se lehessen kifogás.
Az elmúlt években sokkal nagyobb létszámban vettek fel tanárképzőre diákokat. Külön ösztöndíjak vannak azoknak, akik a hiány tantárgyakat tanulják. De nem lesz azonnal elegendő tanár csak mert valaki kitalálja, hogy most több kellene. Ahogyan nem lehet tömegesen tanárokat képezni, mert pár év múlva meg nem lesz számukra tanári munkahely olyan sokan lesznek.
A nyelvtanárok a diploma megszerzése után többségében nem tanítani mennek, hanem más, jobban fizető állásokba vagy magán nyelviskolákban helyezkednek el. Hogy oldanád ezt meg? Köteleznéd őket arra, hogy állami iskolában dolgozzanak? Vagy többszörös fizetést adj nekik, míg a többi tanárnak nem tudsz?
Lehetővé tették, hogy olyanokat is tanárként alkalmazzanak, akik a szakmai tudással már rendelkeznek a diplomájuk által, tanítanának is, csak most fogják megszerezni a tanári végzettségüket hozzá. Lehetővé tették a nyugdíjas tanárok foglalkoztatását is. Mit tehetnének még?
Ha ennyire érdekel a kérdés, akkor a hőbörgésen kívül nyilván van ötleted is arra, hogyan lehetne elérni most rögtön jobb helyzetet?
Kíváncsian várom!
Takács Zs5
Mondjuk ha a kormány nem lopna annyit akkor lehetne fejleszteni az oktatást, és talán többen mennének tanárnak?
Takács
Fiam, ezek régen is megvoltak, mégis volt tanár meg rendőr.
Lehet nem 140 ezret kellene adni egy pesti járőrnek.
De csak lehet..
Vagy 120 ezret egy tanárnak.
#9 te tudsz olvasni? Direkt a jogász/közgazdász szakokat írtam. Ilyen szakok is vannak. Gondolom te is ugyanazt a bugyuta lózungot vallod, hogy "há' tanujjad kifele a sztárszakmát, ecsém, oszt csiliomos leszel, hö"...
Ezt már egyszer eljátszottuk a jogászokkal, közgazdászokkal a kilencvenes évek elején. Ki is durrant a lufi. Erre te fújni akarsz egy másikat, csak épp kicseréled a szakokat...a probléma ugyan nincs megoldva, de legaláb jóóól odébbgörgetjük!
Pompás, igazi magyar megoldás, szarva közt a tőgyit!
A tanárok fizetésével nagyon nem vagy tisztában.
Amúgy a kérdésemre látom nem sikerült válaszolni.
'Tanult volna inkább 14 évesen villanyszerelőnek, 18 éves korára meglenne a panel, gyerek, meg az autó, máris előrébb lenne az életben.'
Jah, ez volt a 60-70-es években, azóta változott a világ. Különben is, nem mindenki vágyik panelra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!