Mondjunk le az aug.20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára?
Elméletileg a nemzeti ünnep, meg tüzijáték azt hivatott jelképezni legalább évente egyszer, hogy egy nemzet vagyunk minden ellenére. Aztán ez senkit nem érdekel, az is igaz.
Ha most lemondanánk a showt az árvízkárosultak javára, akkor az egy olyan gesztus lenne, amely sokkal jobban kimutatná az összetartozást, és közelebb hozná az embereket, mint bármiféle tűzijáték.
A városi kutyák idegeiről nem is szólva, legalább nekik is lesz egy jó aug 20-ájuk.
Én támogatnám, szép gesztus lenne.
Szerintem a tűzijátékot úgy unblokk el lehetne felejteni. Oké, 10 éve izgalmas volt, meg minden, de mostmár minden második szülinapi partyn van tűzijáték. Ráadásul épp emiatt rohadt sok pénzt kell rákölteni, hogy kicsivel látványosabb legyen, mint bármelyik másik.
Szerintem inkább abból a pénzből rendezzük minden évbe egy nagy eszem-iszomot virslivel mustárral és sörrel. (vagy akkor legyen gulyással és hortobágyi palacsintával, az is a magyarságot fejezi ki)
66% Egyetértek.
Én speciel nem a tűzijáték miatt érzem magam a nemzet részének. Sőt, lehet csúnyán hangzik, de nekem a tűzijáték annyit jelent, mint egy közepes színvonalú koncert hatalmas tömeggel (ha kimegyek rá élőben), vagy egy alacsony színvonalú film (ha tévén keresztül nézem).
Bevallom, már vagy 5 éve nem nézem, még tévén sem.
Nekem nem jelent se magyarság-összetartozást, se szórakozást, egyszerűen felesleges pénzkidobásnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!