Szerintetek is helyesen írja le a mai balliberálisokat ez a szöveg?
Kérdező!
Mik azok a "felsőbbrendű nyugati ideálok"?
"Szerte a világon a baloldalhoz tartozónak vallják magukat."
Akár a pápának is képzelhetik magukat, attól még nem lesznek azok. Az embereknek alapvetően arról sincs fogalma, hogy mit is jelent a jobb-, vagy baloldal. Van valami elcseszett gondolatuk, amibe belekeverik a vallást vagy a nemzetiséget, csakhogy ezeknek a legkevésbé sincs hozzá köze. Arról nem is beszélve, hogy több, mint száz izmus létezik, mégis csupán 2-3 ismert (mármint a neve, nem a jelentése) alapján próbálnak bepozicionálni mindenkit.
Engem aztán biztosan nem jellemez, pedig nagyjából annyira liberális vagyok, amennyire valaki az lehet. Ha van meghatározható identitásom, akkor az egyértelműen itt van Kelet-Közép-Európában. Ezt a közeget értem és szeretem. Kosztolányit, Örkényt, Fábri Zoltánt, Hrabalt, Kafkát, néha érteni vélem az oroszokat, de nem feltétlenül értem a nyugatiakat. Nem akarok majmolni senkit, egy szabad, boldog országban szeretnék élni, ahol az embereket nyelveket beszélnek, tudják mi történik a világban, vagyonukat érdemeiknek és nem urambátyám viszonyoknak köszönhetően szerzik. Ahol bárki lehet az, aki, legyen meleg, zsidó, katolikus, terhes nő, fekete, szellemi fogyatékos vagy vak. Nem tartom mocsai disznónak a Fideszest, még a nettó nácikat sem. Mindenki az ami és nagy százalékban a környezete tette azzá.
Szóval nem, nem érzem magamra érvényesnek a leírást.
Kedves Kérdező!
Pontos a leírásod. Nagyjából ez az, amit a fidesz holdudvara a bal-liberálisokról terjeszteni szeretne, valami jó kis utálható figura.
És utána mindenkire ezt mondják, aki valamiben nem ért a fidesz, illetve Orbán aktuális hangosztatásaival.
És a valósághoz ennek a képnek semmi köze nincs.
Az a tény, hogy valaki liberális vagy baloldali, pl. nem mond semmit arról, hogy mennyire nemzeti érzelmű: én pl. liberális is vagyok, bal oldali is, de szeretem a magyarságom, igyekszem minél jobban ismerni a múltunkat, sokfelé próbálok járni Vereckétől, Segesváron át a Vaskapuig (egyébként Segesvár csodaszép hely, szó szerint mesébe való), feldühít hogy a fidesz a kommunikációjában kisajátítja magának a nemzeti érzést.
Teljes képzavar és baromság a kérdésben leírt szöveg.
Egyszerű hangulatkeltés, egybevágóan a mostani kormány retorikájával.
Nem lenne jobb elkezdeni ténylegesen tisztán látni egymást? Kell ilyen kérdéseket kiírni? Biztos hogy előrébb jutunk vele és nem hátrébb?
Költői kérdés volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!