Most ősszel akkor már tuti nem lesz óraátállítás?
Én egyetemistaként nagyon örülnék neki, ha megmaradna a nyári időszámítás. Kit érdekel, hogy kb fél 9-ig sötét lenne? Ilyen korán úgy sem lehet koncentrálni így legalább lehetne valamire fogni, hogy az ember fáradt és gyorsan le lehetne zavarni nyugisan a sötétben az órát. Gondolom az irodákban sincs másképp a helyzet. Főleg, hogy a főnökök ilyenkor még úgyis a másik oldalukra fordulnak, mert megtehetik... Miért is ne ugye...?
Viszont qrva depressziós egész télen látni, hogy 4-kor már koromsötét van és olyan, mint az apokalipszis. Szóval nyugtassatok meg, hogy már most ősszel nem kell visszaállítani az órákat.
Télen rövidebbek a nappalok, akármit is csinálnak a politikusok. 2 dologból lehet választani:
- reggel 8-kor, amikor iskolába/dolgozni mész már világos van, de délután fél 5-kor már sötétedik
- reggel 8-kor még tök sötét van, cserében fél 5 helyett fél hatkor kezd sötétedni.
Nekem személy szerint a második eset tetszik jobban. Az őszi óraátállítás pedig a kedvenc napom az évben. Szerintem minden napnak 25 óra hosszúnak kéne lennie :D
Különben se panaszkodj, örülj, hogy nem vagy finn vagy svéd. ;-) Helsikniben decemberben 9 után jön fel a nap és du. 3-kor már sötétedik.
1: most még biztosan fogsz órát állítani. Ott van a cikkben.
2: ha az Eu be is vezeti, nem jelenti azt, hogy itthon is be kell. Más kérdés, hogy az Eun belül ostobaság lenne egyedüliként ragaszkodni a téli-nyári időszámításhoz, hiszen annak gazdasági negatívumai is lennének, ezer teendővel.
3: a fideszes kollegina túlérzékenységére reagálva: ha Magyarországot kritika éri, nem kell azonnal sírba fakadni és mocskolódást kiabálni!
Ha az ällítólagos mocskolódás tekintetében olyan gyors lenne az Eu, már ugrott volna a szavazati jog is. Felesleges a hangulatkeltés!
Te egyetemista vagy? nem gondoltam volna! Úgy beszélsz, mint egy éhenkórász hólapátoló.
A te nyelveden: tuti hogy lesz. A szokott időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!