Minek jönnek a külföldiek Magyarországra? Mi dolguk van itt?
"Minek jönnek a külföldiek Magyarországra? Mi dolguk van itt?"
Minek jönnek a magyarok Németországba? Mi dolguk van itt?
"Mi dolguk van itt?"
Éppen arról van szó, hogy semmi, mert pihenni, nyaralni, különlegességeket látni jönnek ide.
Lehet, hogy neked személy szerint nem adnak annyiszor 100 forintot, ahány külföldi idelátogat, de a turizmus minden országnak nagyon fontos bevételt hoz.
A hotel- és vendéglátó szakma, az idegenforgalom minden ága sok embernek ad munkalehetőséget vagyis kenyeret, és minden itt elköltött euró vagy dollár egy része az államkasszát gazdagítja.
Hog ezt a pénzt mire használják fel, azt mi nem tudhatjuk pontosan, de ha pl. megtiltanánk a turizmust, rengeteg bevételtől és munkalehetőségtől esnénk el.
És minél gazdgabb egy ország, annál több látványosságot tud nyújtani az érdeklődőknek, annál többen kíváncsiak az itteni lehetőségekre.
Ez pedig fontos bevételt jelent egy ország gazdaságában.
De ezen az alapon azt is megkérdezhetnéd, hogy mi dolga van egy magyarnak New Yorkban, Párizsban vagy Rómában?
A francia vagy olasz tengerpertokon pl. egy ilyen kérdés fel sem merülne.
Inkább annak kellene örülnünk, hogy Magyarország is kezd egyre jelentősebb idegenforgalmat lebonyolítani.
"Figyeld meg a külföldiek között a nemek arányát például. Egyből árulkodó lesz, hogy szinte csak férfiak vannak itt."
Az a baj, hogy 16 éve dolgozom a belvárosban vendéglátósként, de nem látom ezt.
Kérlek nevezd meg azokat a helyeket, ahol ennyi legénybúcsú van.
Én is ezt tapasztaltam, utolsó hozzászóló!
Öt évig dolgoztam nyaranta diákmunkásként a Balatonnál, mint pincér, és sokkal több a külföldi pár vagy család, mint az egyedül vagy csoportosan érkező férfi magyar lányokkal.
Ilyen is előfordult, de nem ez volt a jellemző.
Én azt nem értem, hogy akik utálják és lenézik a magyarokat, azok minek jönnek ide. Jaaaa hogy akkor jók vagyunk, mikor óccsóé' megveheti nálunk a tejet, kenyért, cukrot...!
#20 így igaz - amiből nincs közvetlen haszna az átlagembernek, csak nyeli a pénzt, azt mi a kórságnak fenntartani? Hogy a hasznos dolgok elől szipolyozza el az erőforrást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!