Magyarország jobban teljesít?
Tömegközlekedés: 10 éve mindig tömve volt a busz, amivel reggelente bementem a városba. Alig lehetett felférni rá. Hazafelé ugyan ez.
Most alig vannak a buszon. Mindenki autóval jár.
Albérletpiac: 10 éve minden második meghirdetett helyen szobatársat kerestek egyetemisták mellé. Most alig keresnek szobatársat, sőt szobát is alig adnak ki. Egyben adják ki az egész lakásokat és el is kelnek átlag egy napon belül.
Az embereknek van pénzük, hogy kifizessék a luxus életet.
Vicces olyan deja vu-je van az embernek, én ugyanezt olvastam 2008-ban is, hogy miféle megszorítások, hát minden áruházban rogyásig pakolják a kocsikat, meg minden magyar lapos Tv-ket veszi hármasával és mindenki wellnessbe jár és kiürül Budapest hétvégente akkora a jólét.
Ez 2008-ban! Most 2018-ban ugyanez, lassan kiderül, hogy itt mindig olyan jólét volt, hogy el se tudom képzelni.
"Nem tudsz olyan strandra, wellness központba, étterembe stb. elmenni, hogy ne legyen tele - többségében - magyar vendégekkel."
Mivel olyan éttermet még nem építettek ahová az egész ország befért volna.
"Nem tudsz olyan strandra, wellness központba, étterembe stb. elmenni, hogy ne legyen tele - többségében - magyar vendégekkel"
Az lehet visszajáró is, meg olyan is, aki évente 1-szer jut el ilyen helyre, attól, hogy tele van nem azt jelenti, hogy minden magyar eljár wellness-ezni, meg naponta étterembe jár. Mellesleg ma már egy strand luxusnak számít? Mert ha igen akkor valóban elég nagy a baj :D
15.
Nektek semmi nem jó. Egyszer millió szám menekülnek a fiatalok, máskor meg a wellness nem luxus. Szegényebbek vagyunk mint Románia, de nagy dolog nyaralni járni.
Nem olcsó. Tudom, hogy ez csalóka, de látványosan több az ember mindenhol. Egy strandolós napon simán elmegy egy családnak 20 - 30 ezer forint. Ha beül egy család egy étterembe, az is 15 - 20 - ezertől. És tele mégis minden.
Tudod, én pl. a Körös partján nevelkedtem. Gyerekkoromban az tiszta volt. Most azon a környéken épeszű ember nem viszi oda a családját, mert nem egészséges. Ugyanez a Dunával, egyes részeken.
Divat kérdése is ez. Meg az igényszint növekedése. Ilyen a világ. A mi időnkben örültünk ha nagyritkán láttunk egy vizicsúszdát, most meg mindenfelé élményparkok vannak. Hála istennek, szuper helyek.
Annyira együgyű dolog ezek alapján megítélni azt hogy van-e pénz az országban.... Igen, egyértelmű hogy a felső 10%-nak lényegesen több pénze van. Ez amúgy világjelenség, nyílik az olló minden társadalomban. Ez nem Fidesz-ügy, hogy többen vannak strandon Orbán miatt :D Plázában is többen vannak most mint 1992-ben. Jaaa, mert akkor nem volt még egy se.....
Igény mindig is volt sok mindenre és ezek a dolgok folyamatosan gerjesztik egymást. Ha épül holnapra még 10 pláza, az is tele lesz, mert trend. Nem azért, mert holnaptól mégjobban élünk.
Na és hadd emlékeztessem az beszédpartnereket - ezredszerre - hogy épp 10 éve elég nagy trutyiban volt az egész világ gazdasága, onnan még csak szép, hogy előrébb tart mindenki. Csak nehogy megint kipukkadjon valahol a lufi, persze....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!