Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarország jobban teljesít?

Magyarország jobban teljesít?

Figyelt kérdés

Tömegközlekedés: 10 éve mindig tömve volt a busz, amivel reggelente bementem a városba. Alig lehetett felférni rá. Hazafelé ugyan ez.

Most alig vannak a buszon. Mindenki autóval jár.

Albérletpiac: 10 éve minden második meghirdetett helyen szobatársat kerestek egyetemisták mellé. Most alig keresnek szobatársat, sőt szobát is alig adnak ki. Egyben adják ki az egész lakásokat és el is kelnek átlag egy napon belül.

Az embereknek van pénzük, hogy kifizessék a luxus életet.

2018. aug. 5. 16:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%
Akkor is hazudsz amikor kérdezel!
2018. aug. 5. 16:49
 2/18 anonim ***** válasza:
69%

10 éve még egy önálló lakást fizetett egy ember,most már lassan az albérleti szoba is luxus.

40 ezer+rezsiért adnak ki egy szobát.

Aki minimálbért keres az még egy szobát sem tud bérelni.

A feketén albérlet kiadók jobban teljesítenek,hála az egykulcsos adónak 5 év múlva még egy lakást vesznek,és majd azt is kiadhatják feketén.

2018. aug. 5. 16:54
 3/18 anonim ***** válasza:
25%
8 éve feleennyi volt a minimálbér, abból se lehetett dőzsölni.
2018. aug. 5. 17:00
 4/18 A kérdező kommentje:
2018. aug. 5. 17:01
 5/18 anonim ***** válasza:
90%

"8 éve feleennyi volt a minimálbér, abból se lehetett dőzsölni."

Én nem mondtam.A kérdező szerint viszont jólét van:D

Arányaiban azt mondom,hogy a szegényebbek rosszabbul élnek,mint 10 éve,a gazdagok meg nem látnak a rózsaszín szemüvegen kívül.

2018. aug. 5. 17:03
 6/18 anonim ***** válasza:

A lakásárak az egekben vannak,a fizetési hajlandóság viszont nem követi ezt arányosan.

Lásd egy másik kérdésben azért fikáznak valakit,mert 250 ezret szeretne keresni.

A lakosság jelentős része 120-130 ezernél nem keres többet,a lakhatási árak évről évre nehezebbek.

Sokan már nem is nagyon terveznek elköltözni otthonról,mert nincs miből.

Egy szűk réteg gazdagodik,és még nem érzékelik azt,amit ez a társadalomra gyakorol.

Attól,hogy van pénzed cseszheted,ha nincs aki kiszolgál.

2018. aug. 5. 17:06
 7/18 anonim ***** válasza:
69%

Eléggé egyoldalúan nézed a témát, kérdező. Dehát ezt te már előre eldöntötted, nem? Naugye. Én azért nem vonatozom, buszozom 10 éve, mert nincs gusztusom némelyikre felülni és a MÁV késéseit sem tudom beleépíteni mindennapjaimba.

Menj el Nógrádba, Borsodba és kérdezd meg őket, mennyiből élnek.

Az egyetemeken, főiskolákon szűkül a keret, ami régen ingyen volt, most fizetős. Úri dolog lesz lassan az egyetem, szóval azok akik régen szobát vettek ki, most el sem mennének egyetemre. Cserébe vidéken elhelyezkedtek, melóznak. A tehetősebb szülők gyerekei mennek többnyire pestre felőoktatásba, akiknek kevésbé fáj talán a drága albi, vagy hogy lakást vegyenek. Nameg, ugyanúgy kiveszik a fiatalok közösen a lakásokat, nem tudom honnan tudsz te ilyen statisztikákat...

Akartál mondani valamit, de semmit sikerült.

2018. aug. 5. 17:57
 8/18 A kérdező kommentje:
#7: A MÁV vonatjai régen is ilyenek voltak, sőt 4 éve is ugyan ezek voltak az árak mint most, semmit sem emelkedett. A Volán árai szintén nem emelkedtek semmit az elmúlt 4 évben. Jól tette a kormány, hogy nem finanszírozza tovább a felesleges jogászok és közgazdászok képzését. Aki tanulni, akor, tanuljon mérnöknek vagy válasszon a másik 100 szak közül!
2018. aug. 5. 18:05
 9/18 anonim ***** válasza:
#voltmár
2018. aug. 5. 18:16
 10/18 anonim ***** válasza:
42%
Nem tudsz olyan strandra, wellness központba, étterembe stb. elmenni, hogy ne legyen tele - többségében - magyar vendégekkel.
2018. aug. 5. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!