Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Honnan tudjam, hogy liberális...

Honnan tudjam, hogy liberális vagy konzervatív beállítottságú vagyok?

Figyelt kérdés

Politikai nézetektől függetlenül. Állandóan le vagyok liberálisozva, pedig halál konzervatív vagyok. Tudni akarom az igazságot! :D

Nagyon béna angol nyelvű teszteket találtam, de magamtól szeretnék ebben döntésre jutni, ha egyáltalán lehet. Milyen fő kérdéseket kellene ehhez végiggondolnom?

Kezd zavarni, hogy mindenféle kategóriába kell sorolódni. Már meg van az MBTI típusom, oké az még olyan, hogy nem egy komoly tudományos valami. De ezek, ezek mikor lettek ilyen fontos tényezők, hogy liberális-konzervatív, jobbos-balos, hívő-ateista, evos-kreás, ezo-tudományos? Ezek mindig ilyen vagy-vagy lehetőségek voltak?

2018. júl. 26. 12:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mondjuk kíváncsi lenék, mit szólna az a néger migráns, ha csupán annyi támogatást kapna, mint egy magyar állampolgár, kapna ötvenezret havonta közmunkásként és tisztíthatná az árkokat az Önkormányzatnak térdig sárosan, plusz magyar családi pótlék.

Ehhez már egy plusz ingyen sátor is igazságtalan lenne, mert egy magyar semmi több ellátásban nem reménykedhet, egy idegen csavargónak miért járna több?

2018. júl. 27. 04:02
 12/17 anonim ***** válasza:
A 10. válaszomból kifelejtettem, hogy a vidéki pedagógusnő, aki éhen halt, panelban lakott, nem volt kertje, semmi lehetősége az élelem termelésére, vagy jövedelem kiegészítésre, bocsi, a történet sajnos igaz.
2018. júl. 27. 04:10
 13/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi, hogy át lettem téve politikába, akik szerint indokolt volt azoknak ki is másolnék egy részletet:

"Mint minden ideológiánál, a konzervativizmus esetében is lehetséges egy tágabb értelmezés, mint önálló tudatforma, társadalmi attitűdök, minták és viselkedésformák együttese."

Ebből a szempontból èrdekelt volna a kérdés... na mindegy...

#10 Én ezekre már többször rákerestem. A liberalizmus állítólag szabadelvűséget jelent. És akkor mikor ezt megpróbálja pontosítani ezt bírja megfogalmazni:

"A liberalizmus minden formája a szabadságot védi, csak éppen mást és mást értenek szabadság alatt."

Érted? Mindenki azt ért alatta amit akar. Ja és rákerestem a szabadelvűségre is:

" Filozofiailag a Sz. jelenti a gondolkodás autonomiáját, mely semmiféle külső tekintélynek nem veti magát alá."

Most akkor liberális az, aki szerint nincs szükség törvényekre, szabályozasokra?

Ez meg a konzervatinizmus lenne:

"A konzervativizmus nem más, mint a megteremtett értékek megőrzése, annak az alapnak a megóvása, melyre építeni lehet."

Na én ilyen értékmegőrzős típus vagyok, szeretem rendet, a fegyelmet, a biztonságot, többnyire igyekszem betartani a szabályokat, hiszek a becsületben, az elvek rendszerében. Mégis azt mondják rám, hogy liberális vagyok! De miért? Mert szerintem az a normális ha nem mindenki pont olyan mint én? Ettől lesz valaki liberális?

A demokrácia nincs benne a wikiben azon a linken, de mondom nem is politikailag hanem ideológiai megközelítésből érdekelne a kérdés ami bőven belefér a

t á r s a d a l o m t u d o m á n y o k

témakörbe!

A konzervatív liberalizmus és a liberális konzervativizmus inkább politikailag, gazdaságpolitikailag van meghatározva, nem mint eszmék.

Engem az érdekel, hogy egyes egyénekre nézve mit jelentene ez a társadalomhoz való hozzáállás ha valaki liberális vagy konzervatív. Ami

tár-

sa-

da-

lom-

tu-

do-

má-

nyi

kerdés!

Amúgy köszi az eddigi válaszokért!

2018. júl. 27. 16:42
 14/17 anonim ***** válasza:
Miért foglalkozol azzal, hogy ki melyik dobozba próbál téged beerőltetni a saját kis kartotékrendszerében?:D Őszintén, nem mindegy? Még itt is láthatod, pedig ez nem egy nagy merítés, hogy mindenki mást ért a fogalmak alatt, és önmagához viszonyít, legtöbbször mindössze egy, max 2-3 szempont alapján. Ki a francot érdekel, miért lenne releváns, hogy Jóskapista magához képest hol helyez el téged?:D
2018. júl. 27. 17:06
 15/17 A kérdező kommentje:
Mert többen is mondták már rám, és ugye tévedhetek. Ha már gondolok, vagy állítok magamról valamit, jó lenne tudni, hogy az mennyiben felel meg a valóságnak. Ha jóskapista azt mondja liberális vagyok, mondhassam neki felelősségem teljes tudatában, hogy márpedig én konzervatív vagyok, ne csak azt mondhassam, hogy úgy érzem. És azt vettem észre, mostanában állást kell tudni foglalni bizonyos kérdésekben. Próbálok felzárkózni.
2018. júl. 28. 01:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy "kell" állást foglalni? Ki követeli meg? Legyen saját, önálló véleményed, a saját értékrendednek megfelelően. Ennyi, nem kell megfelelni jóskapista kategorizálási igényeinek. Különösen, hogy vannak jóskapisták, akik szerint pl. ugyanaz a migrációs politika lehet szélsőjobboldali, rasszista, kirekesztő stb. és egy demokratikus ország természetes önvédelme is, attól függően, melyik országra jellemző.:D
2018. júl. 28. 08:56
 17/17 A kérdező kommentje:
Máshova nem járok, az utcán meg a boltban nem beszélgetek politikáról, vallásról, világnézetekről. Itt a Gyakorin vettem észre, hogy ha csak kérdezek valamiről, (és pont azért kérdezek, mert még nem foglaltam állást a témát illetően), már rám mondják, hogy mert biztos valamilyen ideológiát követek azért kérdezek. Vagy ha nem értek egyet, akkor is besorolnak olyanokba, amikről azelőtt azt se tudtam, hogy léteznek. Nem emlékszem, hogy régebben is ennyire felcímkézték volna az emberek magukat és egymást. Kirekesztés és megkülönböztetés létezett, de mostanában mintha ettől éreznék magukat biztonságban az emberek, hogy csoportokba tudják helyezni magukat. Régen is voltak visszahúzódó emberek, nagyvilágiak, bigottak, mert az embrerek mindenfélék, de homogén mindenfélék. Nekem a mostani önkéntesen választott beskatulyázás egy új szemléletmódnak látszik. Vagy mindig is ilyen volt, csak nem vettem észre, előfordul, hogy nem figyelek. Csakhát mikor rákérdezek, hogy ezek mit jelentenek, kiderül, hogy egyénenként mást. Akkor meg mi értelme van? Csak próbálom érteni. Magamat is. Szeretném úgy meghatározni magam mint más emberek, mert úgy néz ki, hogy felnőtt, felelősségteljes emberek ezt meg tudják tenni. Mindig aggaszt ha nekem nem megy valami ami mindenki másnak alapból jön.
2018. júl. 28. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!