Miért kezdték el azt a politikai műsorokban, hogy 3 interjúztató kérdez egyszerre 1 interjúalanyt?
Pl. Az ATV-s Egyenes Beszéd kontrában és a Hír TV-ben is láttam ilyen műsort.
Nektek nem fúra, hogy egymás szavábavágva próbálják feltenni a kérdéseiket?
Külföldön ez megszokott forma, hogy 3-1 az arány?
Én is pont ezen gondolkodtam. A Youtubon jött elő egy videó, nem tudom melyik tévétől, de a Toroczkait faggatta 3 ember, mi több az egyik még az ellenzős sapkáját se vette le.
A Toroczkai meg meg szépen elnézően válaszolt nekik, irigylem a türelmét. Pedig zavarba próbálták hozni, de nem tudták.
Nem tudom, hogy máshol szokás-e.
Már száz éve van ilyen, a Gyárfás féle Napkelte műsorban is volt. Azért van, hogy a héják szétkaphassák a riportalanyt, vagy épp nyalizva jól alákérdezzenek, ha olyan a meghívott.
De aztán egyszer - egyszer beleszaladnak a pofonba, mikor pl. Grespik megdobálta a riportereket kenyérrel.
Ez egy olyan ötlet volt, amivel a politikai műsorokban szerettek volna valami újat csinálni.
Nincs vele semmi gond, nem kötelező a politikusnak részt vennie benne.
A cél az, hogy sokfelől érkezzen folyamatos kérdésözön az alany felé és ne legyen ideje túl sokat agyalni a válaszon. Hogy a néző pergősnek, érdekesnek lássa a vitát, ahol azt érezheti, hogy az a fránya politikus most megkapja a magáét, mert bombázzák a kellemetlen kérdésekkel.
Normálisabb műsorokban törekedtek arra, hogy ne csak 1 oldalról legyenek a kérdezők, így adva meg az esélyt arra, hogy "baráti" kérdés is elhangozhasson, de ez nem feltétel.
A műsorok szabadon elkészíthetőek és megnézhetőek. Engem zavar, amikor tiszteletlenül viselkedik egy riporter az interjúalannyal, amikor nem hagyja befejezni a mondatait vagy egymás szavába vágva kérdezgetik - de másoknak meg tetszik. Én tehát nem nézem, de akit meg érdekel, hagy nézze, nekik készül. A politikus pedig gondolja meg jól előre, hogy elmegy-e egy ilyen műsorba vagy sem. Nem kell mindenkinek bevállalnia, az mehet egyszemélyes interjúkra nyugodtan helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!