Most mi az igazság a német gyerekvállalással kapcsolatban?
Gyakran hallom, de német rokonok is megerősítik, hogy a németek(echte) nem igazán vállalnak gyereket.
1.A első verzió szerint nagyon drága kint egy több szobás lakás, az anyuka kb alig kap támogatást(vannak parasztvakító hülyeségek, de a német családi pótlék kb háromszorosa a magyarnak, szal kb semmi) stb
A lényeg, hogy gyerek esetén a német életszínvonalnak búcsút lehet inteni.
2. Egyszerűen szarnak rá, inkább utazgatnak meg tekeregnek jobbra-balra, nem érdekli őket a gyerek.
Mi az igazság?
Először is tényleg sokan nem vállalnak gyereket vagy max 1-et, de van több olyan német ismerősöm is, ahol 3-4 gyerek van.
1. pont:
a nagy lakás valóban drága és sok gyerekkel nehéz lakáshoz jutni. Rövid ideig jár gyes, a bölcsi/ovi drága. Ez mind igaz. A közel 200 eurós gyerekenkénti családi pótlék mondjuk szerintem elég korrekt.
Nyilván ha az ember gyereket vállal annak költségei vannak és valamiból lejjebb kell adni. De ez szerintem minden országban így van.
2. pont:
nyilván van egy ilyen réteg is
Németországban,aki egyedülálló sokkal több adót fizet,mint aki családos.
Ha nekik nincs rá pénz,akkor senkinek a világon..
Én beszéltem friss házas német párral, akik azt mondták, hogy eredetileg több gyereket is szerettek volna, de ahogy Németország képe kezd kinézni, lemondtak róla.
Azt mondták, hogy már most is tragikus, de mi lesz ebből 5-15 év múlva, így nem kell nekik gyerek, ők is inkább utazgatni fognak nyugis országokba.
Pedig ők anyagilag 10 gyereket is vállalhattak volna.
Köszi a választ.
4
Én nem akartam ennyire nyílvánvalóan leírni, nehogy valaki megsértődjön, igazából mondták több mindent is, de azt inkább privátban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!