Hitler tisztelte a Magyar Nemzetet?
-Mennyire szerette Hitler a magyar kultúrát?
(Ahogy én tudom Hitlernek egészen tetszett Budapestnek az elhelyezkedése) Ez mennyire igaz?
Én most a töri órán hallottakat idézném:
Hitler ausztriai származású volt, megvetette az Oszták-Magyar Monarchiát. Ezáltal a magyarokat is.
Hitler nézete egy felsőbbrendű ember köré koncentrálódott (Nietzsche - emberfeletti ember), melyben mi magyarok az egyik alja nép voltunk, keletről származó vad népek, akiknek nincs keresnivalójuk Európában.
Valamint a II. világháború idején Szálasi kérte Hitlertől, had lehessen Budapest nyílt város. Azonban Hitler azt mondta: -"inkább tízszer essen el Budapest, mint egyszer Bécs."
Érthető, hogy Bécs fontosabb volt számára, de magunk szemszögéből nézve akkor annyira mégse voltunk számára fontosak, hogy fővárosunkat így feláldozta.
Nem tudom ez így mennyire hő a valósághoz, az órán elhangzottakat írtam csupán. Ha valaki másképp hallott a dolgokról szívesen veszem korrigálását!
Nem, nem tisztelte inkább csak próbálta a saját javára fordítani az akkor már "kapálózó" Magyarországot.
Bár segített visszaszerezni Erdélyt, ezzel az volt a terve, hogy Magyarország legyen az, aki kirobbantja a konfliktust, cserébe Szlovákia teljes területét ígérte.
Mivel ezt Horthy visszautasította még kiabált is vele, innen meg tovább romlottak a kapcsolatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!