A 21. században van még más baloldali nézet is a liberalizmuson kívül, vagy már minden más kihalt?
És mi alapján nem sorolnád a baloldalhoz?
Mert akárhonnan nézem, inkább azt a szemléletmódot tükrözi vissza.
Vagy ti mi alapján csopprtosítotok?
Nem tisztem senki helyett beszélni, de.
A nagytőke ugye nem baloldal. A nagytőke versenye ugye nem a baloldal ténykedése. A nagytőke azon igénye, hogy mindenütt érvényesüljön a mozgásszabadság, befektetési szabadság, és egy sor más szabadság, ugye nem akarod liberalizmusnak nevezni. Pedig nekik erre azért van szükségük, mert te minderre úgy se vagy képes, viszont ezzel befogják a szádat, még fel se háborodhatsz, ha elveszik a gazdaságodat, terveidet, beleépítenek a portádba (a racionalizmus jegyében - tudod, a liberalizmus) és még számtalan módon átvernek. Természetesen illiberális állami segítséggel.
És most csak azt az esetet mondtam el, amit remélek, hogy megérted. Van azonban számos kifinomultabb módszer is.
Viszont kétségtelen, hogy a szólásszabadság, a felelős viselkedés szabadsága úgyszintén liberalizmus bizonyos mértékig (mert ezen kívül más is!), és egyáltalán nem jobboldali.
Legfőképpen azért, mert a nemzetek, határok eltörlését, emberek közötti egyenlőséget hirdet.
A nemzet eltörléséből fakadóan a nemzeti érdekekkel sem törődik, az egyént helyezi előtérbe.
Ezekért inkább baloldaliakhoz (anarchia, marxizmus) sorolom, mintsem a hazafiasabb jobbhoz.
A kérdést csupán azért tettem fel, mert mostanában egyre több balos gondolkodó kezdi átvenni a liberalizmusból származó értelmetlen agymenéseket.
Hát figyelj.
Alapelv: Mindenki egyenlő, mindenki szabad. Ebből egyenesen következik, hogy a nemzetiséget el lehet felejteni, mert az már megkülönböztetés, jobban mondva, diszkrimináció. A szabadság kiterjed a migrációra is, tehát oda mész, ahova akarsz,ott telepedsz le, ahol akarsz.
Szóval,ha nincs nemzet, szabad a migráció, akkor mi értelme a határoknak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!