Szerintetek mennyire elterjedt a világban ez a munkáltatói mentalitás?
Egy ismerősöm mondta,hogy a főnöke,aki elég tehetős nagy vállalkozó azt mondta,bár adhatna magasabb bért a dolgozóknak,nem szabad csak éppen annyit adni a dolgozónak,hogy megéljen,mert akkor még tartalékot képezne,és egy idő után nem jönne dolgozni.
Ergo,hiába dolgozik valaki akármilyen keményen semmit sem ér el,csak a megélhetést.
Szerintetek mennyire van ebben igazság?
Valahol olvastam(nem tudom mennyire igaz),hogy az amerikaiak 3/4-e hónapról hónapra él,tehát nem tud tartalékot képzeni,hogy mondjuk azt mondja,hogy nem dolgozik pár hónapot.
Amit az amerikaikról olvastál, igaz.
Egyébként senki sem adna több pénzt önként, ha nem muszáj. Te fizeténl kétszer annyit a boltban a húsért csak úgy? Akkor a vállakozó miért adjon több pénzt, ha ennyiért is talál munkaerőt?
Az meg egyéni dolog, ki mennyiből él, ezt ezernyi dolog befolyásolja (kell-e albérletet fizetnie vagy sem, tart-e autót vagy sem stb)
Jó,de egy alkalmazott miért éri be ennyivel,amikor azt látja,hogy a vállalkozó a 5.kocsiját és a 10.lakását veszi?
Amíg neki még egy új ágyra is hitelt kell felvennie?
Én ilyenről nem hallottam, hogy azért nem jönne dolgozni, mert tartalékot képezne, sőt egy megfizetett alkalmazott nem nézelődik új munkahely irányt, ha a munkakörnyezet is megfelelő.
Az amerikaikról az információt pedig én írtam tegnap egyik válaszban. Ezt az információt a Life or Debt sorozatból szedtem, ahol az adósságokkal küzdő családokon próbálnak segíteni. Igazából ott a fogyasztás hatalmas, hasonlóan Angliában, rokonom kint dolgozik azt mondta, hogyha megakarod tudni ki a középosztálybeli és ki a felső, akkor csak nézd meg a hitelkártya kivonatát, az jobban elárulja, mint a ruházat, stb.
Én 100%-os svájci tulajdonú cégnél dolgoztam, ráadásul nem is rossz beosztásban, ott meg a szabit nem adták ki.
Már egyszer leírtam, lehet, hogy valakinek ismerős lesz, de azt mondta a svájci igazgató, hogy "aki el tud menni 2 hét szabadságra, az bebizonyítja önmagáról, hogy nincs rá szükség!"
A szabikat kiírták de még csak ki sem fizették.
Ellenben a munkaidő fél 5-ig tartott és aki este 7-kor felállt, arról a második alkalommal megjegyezték, hogy "Érdekes, mindig te mész el elsőnek!"
Hát így!
Akinek engedi, hogy a fejére sz*rjanak, annak előbb-utóbb a fejére is fognak sz*rni.
De ez még hagyján, sok marha még élvezi is, ha jól a fejére sz*rnak. No, erre varrjál gombot.
Azt kellene megértenek, hogy a szocializmus nem megdöntve lett, meg leszavazva, hanem összeomlott.
Tovább nem magyarázom, mert úgy gondolom, falra hányt borsó kategória lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!