Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szisztok! Vajon a 150 éves...

FlipperSister kérdése:

Szisztok! Vajon a 150 éves török uralom alatt, hogyan nem lett muszlim vallású az ország? Vagy a megszálló törökök nem is akarták a magyarokat más vallásra, vagyis inkább társadalmi berendezkedésre téríteni? Hogyan volt ez?

Figyelt kérdés
Ha jól tudom, néhány minaretet is felhúztak, és müezzinek is szóltak. Persze, a nyelvünkben rengeteg török eredetű szó él még a mai napig, de a Karácsonyt még mindig ünnepeljük, mindannak ellenére, hogy most ennek elvesztésével fenyeget ez a migráncshullám.
2018. ápr. 6. 20:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

"Nem egyenlő jogokkal rendelkeztek, a bíróság előtt. Alja munkát végezhettek."

Egyenlő jogokkal rendelkeztek és szabadon dolgozhattak. A zsiók például kereskedelemmel foglalkoztak és inkább éltek az Oszmán-Birodalomban mint a keresztény Európbában.

"Nem Európáról és a peremvidékekről beszélünk. Itt az adó fizetése volt a lényeg. Az iszlám keleti terjedéséről, terjeszkedéséről van szó."

Mindenhol egységes volt. Nem keresztények esetében a nőkktől, gyerekektől, idősektől és szegényektől nem szedtek adót. Csak a fital jövedelemmel rendelkező férfiaktól de azt is az anyigi helyeztéhez mérten. Nekik viszont nem kellett olyan adót fizetni ami muszlimoknak volt kötelező.

"Vagy te nem ismered, vagy szándékosan ferdítesz itt, összemosva dolgokat. Csinálod itt a Takijját."

Látom sok volt a dzsihádfigyelő. Bizonyára az ilyen primitv iszlámellenes gyülölködő oldalak a legjobb forrás. Azt sem tudod mi az a takija.

"NEM állt iszlám uralom alatt India. Csak egy része. Még a fele sem. És ott is maradtak kis független területek."

Dél-India kivételével egész India iszlém uralom alatt volt sokáig. Nézz utána a mogul birodalomnak.

[link]

Eből is látszik, fogalmad sincs miről is beszélsz.

"Úgyhogy te ne beszélj itt hülyeségeket jó? Menjél vissza térdepelni a szőnyegedre. "

Ebből pedig látszik milyen primitív ember vagy. Pontosabban előember.

"Virággal kellett volna kikísérni azt, aki 3000 esével tartott kivégzéseket? "

Tehát szerinted ha muszlimokat gyilkolnak tömgesen az rendben van?

"Ezt nem gondolod komolyan. Megtámadok egy országot, gyilkolászok, rabolok, sanyargatok, aztán még elvárom, hogy amikor kiüldöznek onnan akkor, ne rugdossanak meg?"

Ha a török megszállás annyira rossz volt a magyarok mindékt szabadságharc bukása után miért a törökökhöz menekültek? 1849-ben 15 ezeren. Köztük Kossuth, és sok tábornok. Voltak akik ott is maradtak és felvették az iszlám vallást, mint Bem tábornok. Szóval buta vagy és nem ismered a történelmet.

2018. ápr. 8. 16:51
 12/20 Lux morulus ***** válasza:
18%

Hogy te mekkora "fütyi" vagy haver.

Tényleg ez a válaszod? Nemdogma ki fog filézni, ha ezt meglátja.

Bocs de analfabéta vagy - így látatlanban is - hozzá képest az iszlámhoz.

2018. ápr. 8. 20:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
nemdogma nevű felhasználó egy primtív előember aki semit nem tud az iszlámról, csak annyira képes hogy a dzsihádfigyelő hazugságait beműsolja ide.
2018. ápr. 8. 22:10
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem erőltették különösebben az iszlám vallást,jobban kellett a szultánnak a haradzs(harács),a nem-muszlimok különadója. A magyarországi török területeken eléggé meg is csappant a magyar népesség idővel(úgy feleakkora népsűrűség lehetett mint a királyi Magyarországon de lehet annyi se),így méginkább kellett az adóbevétel.

A szerbek,bolgárok,görögök,görögök még sokkal tovább voltak oszmán uralom alatt,aztán mégse muszlimok ugyanaz volt velük is a helyzet mint a magyarokkal. Az albánok és a bosnyákok nagy része viszont áttért az iszlámra,ez az adóelkerülés hosszú távú hatása lett náluk.

2018. ápr. 10. 02:14
 15/20 nemdogma ***** válasza:
38%

11; 13

Először is. Nem akartam már ide, írni - és ez most sincs másképp- de láttam, hogy felbukkant egy mudzsáhid (Aki küzd, erőfeszítést tesz valamiért, aki dzsihádot végez, úgy hogy nincs esélye a túlerővel szemben)

Szóval nevezhetnélek, romantikus felhanggal, hősnek, aki nem adja föl a hittérítést akkor sem, ha a mérhetetlen túlerővel szemben, el is bukik. De jelen esetben, nagyon távol állunk ettől.

Ugyanis a civilizált világban, a hős kifejezés jelentéstartalma - a romantikus hős fogalom pedig még inkább - kozmikus távolságra van a dzsihadista mudzsáhidektől.

Míg az előbbi véd, óv, tiszteli a nőket és az életet, addig az utóbbi elgázol, felrobbant, levágja a fejed...szóval egy barom. Allah barma!

Sokszor volt már szó arról,- és a muszlim közösségek vesszőparipája is egyben- hogy azok nem az igazi iszlámot követik, és az iszlám, a béke vallása.

Ez viszont mindaddig a kafírokkal szembeni takíjja marad, amíg a vallási vezetők nem hívják utcára az iszlám követőit, -az úgynevezett "béke vallásúakat" - és nem ítélik el, valamint nem közösítik ki soraikból, ezeket az emberi mocskokat.

Hol vannak a "béke vallása" vezetői. Lapítanak mint szqr a fűben.

Mert az a nyilatkozat, amit 2014 ben kiadtak az semmi.

Szóval magyarázhatsz itt össze vissza, de csak a teljes tudatlanságodat teszed közre- persze csak a hozzáértők szemében, mert a többség semmit nem tud az Iszlámról, csak azt, amit ti nekünk kafíroknak a takíjja keretein belül elmondtok.

A válaszaidban leírtak is, pontosan ezt támasztják alá.

A mérhetetlen tudatlanságodat, vagy a mérhetetlen sunyiságodat.

Hogy teljesen világos legyen ! Nem vagyok hajlandó egy ilyen - magát, még a nick nevét sem vállaló,- előemberező senki emberrel leállni.

Előbb tedd láthatóvá, a neved te " békevallású" hisz neked tisztességesek a szándékaid(?)...nem?

Elképesztően tudatlan, vagy álnok az írásod. Szó szerint minden gondolata csúsztatás.

Az általad írt dolgokra - a fentiek alapján az teljesség igénye nélkül - minimálisan fogok válaszolni.

Akkor lássuk azt a hazugsághalmazt amit "idepöttyintettél."

"Egyenlő jogokkal rendelkeztek és szabadon dolgozhattak. A zsiók például kereskedelemmel foglalkoztak és inkább éltek az Oszmán-Birodalomban mint a keresztény Európbában."

Már hogy rendelkeztek volna, ugyan olyan jogokkal(?) amikor a korán, és a Szunnák tele vannak az ellentettjével.

[Bukhári 5,59,369] Mohamed ezt kérdezte: „Ki öli meg Kabot, Allah és Mohamed ellenségét?”

Bin Maslama felállt és így felelt: „Ó, Mohamed, kedvedre való lenne, ha megölném őt?”

Mohamed válaszolt: „Igen.”

Bin Maslama ezután így szólt: „Adj engedélyt, hogy hazugsággal becsapjam őt, és így sikeres legyen cselszövésem.”

Mohamed felelt: „Hazudhatsz neki.”

[Bukhári 4,52,268] Mohamed ezt mondta: „A dzsihád egyenlő a megtévesztéssel.”

Az iszlámban van egy külön szó arra a fajta becsapásra, mely az iszlám céljainak

kedvez. Ez a szó a takijja. A takijja nem más, mint szent megtévesztés.

[Korán 8:12] Ekkor a te Urad az Ő angyalaihoz szólt és ezt mondta:

„Veletek leszek. Adjatok erőt a hívőknek. Én pedig rettegést fogok kelteni a kafírok szívében, le fogom vágni a fejüket, és az ujjuk hegyét is.”

Most nem fejtem ki, hogy mit is jelent, és hogy is értelmezik a kafír szót.

Aki nem muszlim azzal nem lehet barátkozni sem.

"[Korán 4:144] „Hívők! Ne fogadjatok barátnak kafírokat hívő társaitok helyett. Vagy szeretnétek egy egyértelmű okot adni Allahnak arra,hogy megbüntessen titeket?”

[Korán 3:28] „A hívők ne barátkozzanak kafírokkal más hívők helyett!Akik mégis ezt teszik, elveszítik Allah védelmét, egyedül maradnak önnönmaguk védőiként. Allah figyelmeztet benneteket, hogy féljétek őt, hisz mindenki hozzá fog majd visszatérni.

...stb ugyanis a Koránban tizenkét olyan vers van, amely azt állítja, hogy egy muzulmán nem barátja a kafíroknak.

Na de nézzük csak a nélkül, hogy különösebben taglalnám az általad említett egyenlő szabadságjogokat.

Bemásolom neked ide az Umari egyezséget, amit a kereszténységgel kötöttek

"Umari egyezség

Városainkban vagy azok szomszédságában nem építünk új kolostorokat, templomokat,zárdákat vagy szerzetesi cellákat. Nem újítjuk fel azokat – sem éjjel, sem

nappal –, amelyek rommá váltak vagy muzulmán negyedekben találhatóak.

Kapuinkat tárva-nyitva tartjuk a járókelők és utazók számára. Három napig élelmet és szállást biztosítunk minden muzulmán számára, aki felénk jár.

Templomainkban vagy lakóhelyeinken nem adunk menedéket kémeknek, és nem bújtatjuk őket a muzulmánok elől.

Vallási hovatartozásunkat nem mutatjuk ki nyilvános helyeken, és nem térítünk meg másokat saját vallásunkra.

Saját rokonainkat nem tartjuk vissza, ha be akarnak lépni az iszlámba.

Tiszteletet mutatunk a muzulmánok iránt, és ülőhelyünket átadjuk nekik, ha le akarnak ülni.

Öltözködésünkben nem próbálunk meg a muzulmánokra hasonlítani.

Nem ülünk nyeregbe, és nem kötünk kardot oldalunkra, sem egyéb fegyvert nem hordunk magunknál vagy magunkon.

Pecsétünkbe nem vésünk arab betűket.

Nem árusítunk erjesztett italokat (alkoholt).

A hajunk elülső részét rövidre vágjuk. (Az üstök rövidre vágása a megalázottság jelképe.)

Akárhová is megyünk, ugyanúgy öltözködünk, és a zunárt [széles sárga ruhaszövetből készült öv. A sárga „zsidó” csillagot legelőször egy muszlim kalifa vezette be a

9. században, a zunár egy változataként.], csuklónk köré kötjük. (A keresztényeknekés a zsidóknak speciális ruhát kellett hordaniuk.)

Nem mutatjuk meg keresztünket vagy könyveinket a muzulmán vásárokon vagy utakon.

Harangjainkat csak nagyon halkan használhatjuk. Hangunkat nem emeljük fel, amikor halottainkat kísérjük.

Nem veszünk meg olyan rabszolgákat, akiket már muzulmánok számára kijelöltek.

Házainkat nem építjük a muzulmánok házainál magasabbra.

Bárki, aki szánt szándékkal megüt egy muzulmánt, ezen egyezmény védelmét elveszíti.

Azonkívül a bíróságok előtt sem voltak egyenlőek, nem tanúskodhattak, így aztán egy muzulmánnal szemben nem mehettek bíróságra.

HÚÚÚ ez aztán az egyenlőség. Tééényleg... én a hül-e előember, nem tudom ezt jól értelmezni. Bezzeg te a békességes dzsihádodban pontosan látod az egyenlőséget.

Mész a francba öreg.

Kismillió verset hozok neked a Koránból és a Szunnából. Alátemetlek!

Még csak ezt röviden, mert nagyon hosszú lett így is.

"Mindenhol egységes volt. Nem keresztények esetében a nőkktől, gyerekektől, idősektől és szegényektől nem szedtek adót. Csak a fital jövedelemmel rendelkező férfiaktól de azt is az anyigi helyeztéhez mérten. Nekik viszont nem kellett olyan adót fizetni ami muszlimoknak volt kötelező."

Amikor Mohamed Medinába ért, kiirtotta a félig zsidó várost. Miután megnézte 12 éves feleségével hogy fejeznek le 800 zsidót, utána figyelmét Khajbar gazdag zsidóira fordította.

Anélkül, hogy bármiféle provokáció lett volna, megtámadta és elpusztította őket. Minden vagyonukat elvesztették,

és harmadosztályú politikai státuszban találták magukat, dimmiként.

A zsidók a saría "alattvalói" lettek, elvesztették minden politikai hatalmukat.

Dimmiként évente egyszer adót kellett fizetniük, az úgynevezett dzsizját, saját bevételük felét.

Azonkívül itt Magyarországon- és máshol is- nem csak a dzsizját fizették, de a devsirmét is, te kanyalgós dzsihadista.

Ez pedig a "fiúgyermek adó" fejadó. Elvették a család egyik fiúgyerekét, iszlamizálták majd katonaként használták.

Nem írok többet a terjedelem miatt, majd talán ha felfeded magad.

És, hogy ki is az előember az már most eldőlt.

Én vagyok az!

Ezt büszkén vállalom, mert az én őseim lemásztak a fáról, fejlődésnek indultak, de a tieid csak leestek, és mivel képtelenek voltak visszamászni, ezért minden fejlődés nélkül, abban az állapotban megrekedve tengetik, nyomorult kis életüket, amiben te most is vagy.

Ha már mindenképpen sértegetni akarsz " béke vallása" úr!

2018. ápr. 10. 16:55
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

nemdogma nem szoktam primtív gyülölködökkel vagy értelmileg visszamaradott emberekkel vitatkozni. Előbbi esetében az illetőt nem érdekli az igazság, utóbbinál pedig nem lenne fer részemről. Most sem lesz másképp de annyi hülyeséget és hazugságot írtál az iszlámról hogy muszáj lesz kiigazítanom. Látszik hogy sosem olvastad a Koránt vagy hadiszokat, csak valami iszlámellenes gyülölködő oldalt néztél mint a dzsihádfigyelő és így lettél "iszlám szakértő" :D Vicces mikor egy ilyen akarja elmagyarázni muszlimoknak hogy kell értelmezni az Koránt. Annyit azért elmondanék magamról hogy mielőtt muszlim lettem évekig tanulmányoztam az iszlám vallást. Elolvastam a Koránt, hadiszokat, több muszlim országban jártam, voltam mecsetekben, megkérdeztem amit nem értettem, stb. Te mitől is vagy iszlám szakértő? :D

De nézzük is sorban a hülyeségeidet:

"Míg az előbbi véd, óv, tiszteli a nőket és az életet, addig az utóbbi elgázol, felrobbant, levágja a fejed...szóval egy barom. Allah barma! "

Na ebből is látszik, hogy fogalmad sincs az iszlámról. Egy bűnöző kisebbség alapján ítéled meg az összrs muszlimot. A dzsihád fogalmával sem vagy tisztában. Ha úgy lenne ahogy állítod 1,8 milliárd ember indult volna el, hitetleneket gyulkolni. Ilyenről szó nincs. Ebből is látszik mennyire buta vagy.

"- és nem ítélik el, valamint nem közösítik ki soraikból, ezeket az emberi mocskokat. "

Ez már rég megtörtént. Ha például felmész a Magyar Iszlám közösség oldalára nem kevés elítélő nyilatkozatot találsz. Gondolom könnyebb azt állítanod hogy nem ítélték el, mint megnézni.

"Szóval magyarázhatsz itt össze vissza, de csak a teljes tudatlanságodat teszed közre- persze csak a hozzáértők szemében, mert a többség semmit nem tud az Iszlámról, csak azt, amit ti nekünk kafíroknak a takíjja keretein belül elmondtok."

Abban igazad van hogy a többség semmit nem tud az iszlámról, csak az ilyen hazugságok terjednek mint amikrt tr is összehordtál itt. Ez a takija az iszlámellenes hulladékoldalak egyik kedvens hazugsága. Nem létezik ilyen. A Korán és hadiszok is egyértelmüen úgy szolnak hogy a hazugság rossz dolog és kerülni kell.

(17:34-36) És tartsátok be az egyezséget. Bizony, az egyezséggel kapcsolatban meg fognak kérdezni benneteket. És adjatok teljes mértéket, amikor mértek, és mérjetek hiteles mérleggel. Ez jobb, és az eredménye is szebb. És ne kövesd azt, amivel kapcsolatban nincsen tudásod. Bizony, a hallás, a látás és a szív- ezek mind kérdőre lesznek vonva."

És kerüljétek a bálványok tisztátalanságát, és kerüljétek a hamis beszédet!" (22:30)

Bizony, Allah nem vezeti azt, aki mértéktelen, hazug!" (40:28)

Egy kivétel van. Ha a muszlim élete veszélyben van a vallása miatt, akkor mondhatja hogy nem muszlim, de ez cask egy kivétel. Ez nem azt jelenti hogy hazudhat a hétköznapi életben. Na a kezdvenc szenylapod erre mondja hogy takija de cask a felét közli. Undorító.

"Már hogy rendelkeztek volna, ugyan olyan jogokkal(?) amikor a korán, és a Szunnák tele vannak az ellentettjével. "

Tk szerencsétlen. A Koránt nagy K-val írják és nincs olyan hogy Szunnák. Szunna van. Biztos a hadiszokkal kevered. Ebből is szépen látszik mennyire vagy "iszlámszakértő"

A iszlám vallásban a Korán az elsődleges forrás. Alapszabály hogy csak azok a hadiszok fogadhatóak el amik nem ellentétesek a Koránnal. A szenylapot másik kedvenc szokása hogy olyan hadiszokat válogat ki amiket muszlimok nem tartanak hitelesnek és úgy állítja be mintha az az iszlám része lenne.

"Az iszlámban van egy külön szó arra a fajta becsapásra, mely az iszlám céljainak

kedvez. Ez a szó a takijja. A takijja nem más, mint szent megtévesztés. "

Fent kifejtetetm hogy nincs ilyen, csak ha megfenyegnek és az életed múlik rajta.

Korán 8:12] Ekkor a te Urad az Ő angyalaihoz szólt és ezt mondta:

„Veletek leszek. Adjatok erőt a hívőknek. Én pedig rettegést fogok kelteni a kafírok szívében, le fogom vágni a fejüket, és az ujjuk hegyét is.”

Nem tudom milyen fordítás ez de biztos hogy hibás. Helyesen:

Emlékezz arra, amikor a te Urad azt sugalmazta az angyaloknak: "Veletek vagyok! Erősítsétek hát azokat, akik hisznek! A hitetlenek szívébe rettegést Fogok bocsátani. Üssetek hát kardotokkal a nyakukra és üssétek le minden ujjuk végét!"

Tehát nem Allah fogja ezt tenni hanem parancsolja és ha meg. Továbbá a Korán értelmezésénél alapszabály hogy nem lehet kiragadni egy verset. Ha egy kérdésre keresed a választ akkor az összes kapcsolódó verset meg kell nézned. A fenti vers háború esetére vonatkozik fegyveres konfliktus estére és önvédelemről van szó.

"[Korán 4:144] „Hívők! Ne fogadjatok barátnak kafírokat hívő társaitok helyett. Vagy szeretnétek egy egyértelmű okot adni Allahnak arra,hogy megbüntessen titeket?”

Megintcsak egy kiragadott vers. Ha megnézed a kapcsolódó verseket kiderül pontosan kiket ne fogadj barátodként. Például 5/ 51-57

"Ti hívők! Ne fogadjátok gyámolítóként azokat, akik gúny és játék tárgyává teszik a vallásotokat - azok közül, akik tielőttetek kapták az Írást, és a hitetlenek."

Tehát azokkal nem szabad barátkozni akik gúnyolódnak a valláson. Egyébként pedig jól is igazságosan kell bánni a más vallásuakkal.

68/8 Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat.

"Bemásolom neked ide az Umari egyezséget, amit a kereszténységgel kötöttek"

Nem találtam erről semmit a neten. Tudnál adni forrást. Ha rákeresek csak a dzsihádfigyeéőt adja ki :D Ebből is látsik hogy onnan informálódsz. Szánalmas vagy.

Javaslom elolvasásra neked a Medinai alkotmányt és Mohamed próféta levelét a keresztényekhez:

[link]

[link]

"Azonkívül a bíróságok előtt sem voltak egyenlőek, nem tanúskodhattak, így aztán egy muzulmánnal szemben nem mehettek bíróságra."

Ez is hazugság. Muszlimokkal szemben is mehettek bíróságra.

"Amikor Mohamed Medinába ért, kiirtotta a félig zsidó várost. Miután megnézte 12 éves feleségével hogy fejeznek le 800 zsidót, utána figyelmét Khajbar gazdag zsidóira fordította.

Anélkül, hogy bármiféle provokáció lett volna, megtámadta és elpusztította őket. Minden vagyonukat elvesztették,"

Ez sem igaz. Mohamed próféta egyezséget kötött a zsidókkal. Annak része volt hogy együttesen védik meg a várost külső támadokkal szemben. A zsidók ezt megszegték és átáltak a mekkai pogányok oldalára.Rosszil döntöttek mert a pogányok nem tudták elfoglalni Medinát. Ekkor a muszlimok számon kérték a zsidók árulását se nem volt semmiféle tömeges kivégzés. Szó nincs erről a Koránban és csak egy hadiszban szerepel de az is hiteltelen és ellentétes a Koránnan mert a Korán szerint a hadifoglyokat szabadon kell engedni.

"Dimmiként évente egyszer adót kellett fizetniük, az úgynevezett dzsizját, saját bevételük felét."

Ez igy szintén haugság. Nem keresztények esetében a nőkktől, gyerekektől, idősektől és szegényektől nem szedtek adót. Csak a fital jövedelemmel rendelkező férfiaktól de azt is az anyigi helyeztéhez mérten ami nem a vagbyonuk fel volt. Nekik viszont nem kellett olyan adót fizetni ami muszlimoknak volt kötelező. És természetes hogy mindenkinek adót kell fizetnie. Ez ma is így van.

"Ez pedig a "fiúgyermek adó" fejadó. Elvették a család egyik fiúgyerekét, iszlamizálták majd katonaként használták. "

Ennek meg semmi köze az iszlámhoz. Az Oszmán-Birodalom alkalmazta egy időben. Megjegyzem nem csak katonák voltak hanem z államigazgatásban is és munkájukért fizetést kaptak és közülük kerültek ki a vezetők is szóval egész jól éltek.

"És, hogy ki is az előember az már most eldőlt.

Én vagyok az! "

Na ebben az egy kérdésben egyetértünk :D

"Ha már mindenképpen sértegetni akarsz " béke vallása" úr!"

Még ebben is tévedsz, ugyanis hölgy vagyok.

"Előbb tedd láthatóvá, a neved te " békevallású" hisz neked tisztességesek a szándékaid(?)...nem? "

Te tényleg ennyire hülye vagy? Ez egy anonim oldal. Attól hogy megadtál egy nick nevet, szerinted felfedted a kiléted? Bocsi de egy 10 éves gyerek értelmi szintjén vagy.

2018. ápr. 11. 09:17
 17/20 Lux morulus ***** válasza:

Ja igen mielőtt megemlíted tisztázzuk.

Közvetlen kapcsolatban állok Luxal.

Úgy alakult, hogy most nincs telóm.

Ennyi. Bár Luxot - ahogy itt mondja mellettem-k#rvára nem érdekli, hogy mit gondolsz.

Ez nekem volt most fontos javítani.

nemdogma voltam az előző is.

2018. ápr. 11. 13:28
 18/20 Lux morulus ***** válasza:
0%

Még mindig Lux telefonját kölcsönzöm arra, hogy ide nézzek.

Holnap már lesz telefon, és lap top is.

Csak azért jövök, hogy megnézzem beállítottad e már a név megjelenítést. Annak ugyanis, lehet pár nap átfutása.

Szóval várom a neved. Addig - engedelmedel haver - a saját magam által kreált " mohamedán teveszarnak" hívlak .

nemdogma voltam.

2018. ápr. 12. 13:42
 19/20 anonim ***** válasza:
50%

"Persze arról ne beszéljünk, hogy ez a lehetőség csak a könyv népének adatott meg, "hatalmas kegyelemmel", mert aki nem zsidó, vagy keresztény volt, annak két választása maradt. Áttért vagy meghalt."

Nem mintha korábban a keresztény Európában nem ez lett volna a sorsa mindenkinek, aki nem keresztény...

2018. máj. 1. 22:40
 20/20 nemdogma ***** válasza:
0%
Na ennyit a névtelen gyökérről.
2018. máj. 10. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!