Mikor lesz elégedett a magyar?
Úgy érzem, mindig mindennel elégedetlenek és rettentő kritikusak, bizalmatlanok vagyunk.
Most csapongok, de próbálok példákat hozni:
Ha megszorítás van, az a baj, ha utána a következő kormány nem csinál megszorítást, akkor azért vele is baj van, és visszasírják a nadrágszíj-húzót.
Ha valami beruházás nem keszül el időben, bíráljuk - pedig máshonnan is hallani ilyet.
A 4-es metrónak túl közel vannak az állomásai... A bécsi metrónak is amúgy.
Ha kivágnak fákat, az a baj, nem számít, hogy máshogy nem lehet véghezvinni a beruházást.
Érdekes, amikor nyugatabbra jártam, nem láttam nagy különbségeket.
Pozsonyban se volt jobb a villamos. Szobnál bizony szó szerint érezni a határátkelést és a mi javunkra, Párkány felé csak úgy ugrál a vonat, majd Pozsonyban láthatod az összefirkált, nem sötétített ablakos, csak buktatható ablakos vonatot. A késési statisztikájuk is elérhető, régebben nézegettem - semmivel se jobb a miénknél. Szobnál is késésekkel érkeznek a nemzetközi vonatok.
Nem lehet úgy átadni valamit, hogy ne bírálják, ne csak a negatívat lehessen olvasni.
Nem lehet úgy intézkedést bevezetni, hogy ne szidják. Komolyan, a rezsicsökkentésen mit lehet szidni?
Még filmek, videók, aranyos dolgokról szóló cikke, fényképek alatt is negatív kommentáradat.
Nem beszélve egymás mocskolásáról, az előítélet-dömpingről, egymás otthonának, szülővárosának, "szülőkerületének" mocskolásáról.
Magyar mentalitás ez?
Tehát valószínűleg egy "gyerek" vagy, aki épp kibújt a tojáshéjból, és azt hiszi, hogy örökre 22 marad.
Tudod mit mondott Yoda mester Luke-nak a Birodalom visszavágban, mikor az azt mondta, hogy "nem félek semmitől"
-Hát majd fogsz, igen majd fogsz.
Senki sem félt a svájci frank alapon felvett hiteltől sem, senki sem félt 2008 nyarán a világválságtól és az elszegényedéstől, aztán megtanulták, hogy van mitől.
Majd jönnek a pofára esések, és majd megtanulod, hogy tartani kell a jövőtől, általában éppen az ilyen "nem félek semmitől" emberek járnak pórul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!