Mikor lesz elégedett a magyar?
Úgy érzem, mindig mindennel elégedetlenek és rettentő kritikusak, bizalmatlanok vagyunk.
Most csapongok, de próbálok példákat hozni:
Ha megszorítás van, az a baj, ha utána a következő kormány nem csinál megszorítást, akkor azért vele is baj van, és visszasírják a nadrágszíj-húzót.
Ha valami beruházás nem keszül el időben, bíráljuk - pedig máshonnan is hallani ilyet.
A 4-es metrónak túl közel vannak az állomásai... A bécsi metrónak is amúgy.
Ha kivágnak fákat, az a baj, nem számít, hogy máshogy nem lehet véghezvinni a beruházást.
Érdekes, amikor nyugatabbra jártam, nem láttam nagy különbségeket.
Pozsonyban se volt jobb a villamos. Szobnál bizony szó szerint érezni a határátkelést és a mi javunkra, Párkány felé csak úgy ugrál a vonat, majd Pozsonyban láthatod az összefirkált, nem sötétített ablakos, csak buktatható ablakos vonatot. A késési statisztikájuk is elérhető, régebben nézegettem - semmivel se jobb a miénknél. Szobnál is késésekkel érkeznek a nemzetközi vonatok.
Nem lehet úgy átadni valamit, hogy ne bírálják, ne csak a negatívat lehessen olvasni.
Nem lehet úgy intézkedést bevezetni, hogy ne szidják. Komolyan, a rezsicsökkentésen mit lehet szidni?
Még filmek, videók, aranyos dolgokról szóló cikke, fényképek alatt is negatív kommentáradat.
Nem beszélve egymás mocskolásáról, az előítélet-dömpingről, egymás otthonának, szülővárosának, "szülőkerületének" mocskolásáról.
Magyar mentalitás ez?
Szerintem ezekkel most sincs baj, azonban aki elégedetkenül áll hozzá, annak soe fog tetszeni.
A kormány meg majd akkor nem lop, ha nem ember lesz, hanem mesterséges intelligencia.
Igazad van, kérdező, tényleg nincs baj.
Minek is ennénk rendes kaját, ha jó a moslék is.
"Szerintem ezekkel most sincs baj, azonban aki elégedetkenül áll hozzá, annak soe fog tetszeni."
Vagy csak rettenetesen igénytelen vagy a legtöbb magyarral egyetemben.
'Majd ha a kormány degeszre tömi az örökké éhes proligyomrot, a kritikus hangok is elhallgatnak. Kádár népének az ingyenes, alanyi jogon járó állami minden kell, azzal elégedett.'
Mikor 94-ben megválasztották a Horn-kormányt, bízva abban, visszajön a 3 Ft-os kifli kora, már akkor rá kellett volna ébredniük, az állami tütüjgetés kora a múlté, a mai rendszerben nem működik. De ez nem történt meg és Kádár népe még most is képtelen (vagy nem hajlandó) tudomásul venni, hogy korunkban más szelek fújnak.
Nem eszem rossz kaját, nem a legolcsóbbat veszem, néha szórakozom is és akkor viszont aránylag sokat költök.
Jut ruhára, mindenre.
Emellett félre is rakok.
200 ezer alatti fizetésből ezek kijönnek.
A rezsim csökkent, a bérletem ára évek óta nem nőtt.
Munkahelyem 3 hét alatt lett és a jövőre nézve sincs bennem félelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!