Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok a 19-én...

Ti mit gondoltok a 19-én tartandó tüntetésről?

Figyelt kérdés

Gimnazista diák vagyok, és több évfolyamtársammal elmegyünk tüntetni, suliba megyek, mert nincs kedvem pótolni.

Szerintem, és az általam megkérdezett tanárok szerint is, rengeteg probléma van a jelenlegi oktatással, de erre senki sem figyel. Inkább felhúznak egy stadiont.

Akik ellenzik ezt az egészet, azok általában azt hozzák fel, hogy felnőttként is 8 órát kell dolgozni. Ez igaz, de könyörgöm gyerek/kamasz és felnőtt közt van különbség! Az iskolában tucat tantárgy van, amik közt 10 percenként váltani kell, hogy mindenből jó legyél, míg jó esetben az embernek olyan munkája van, amit szeret, így kevésbé leterhelő számára.

Gyakorlati tudást alig tanítanak, lexikális tudásból meg az egekben van az elvárás. Nincs egy olyan óra, ahol megtanítanának minket csekket befizetni, hivatalos módon ügyintézni és még lehetne sorolni. Hogy ez a szülő dolga lenne? Igaz, de csak félig. Ő dolgozik, én tanulok, hétvégén pihenünk. Az életre való felkészítés meg az iskola dolga. Mire készít fel az életben, ha tudok harminc kémia vegyületet, ha nem ezen a szakon mozognék tovább?

Sokszor van a panaszkodás, hogy elmennek a fiatalok külföldre. Én is ezt tervezem, de nem kéne meglepődni. Ha a gyerek annyit lát, hogy rossz az általános iskola, a gimnázium akkor minek maradna tovább?

Mi a véleményétek? Kérek mindenkit, hogy mellőzzétek egymás szidását.

2018. jan. 18. 21:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

A rendszerváltás óta az összes kormánynak annyi hozzájárulása volt az oktatáshoz, hogy "jaaaaj, erre a szarra is költeni kell? Ne már! Dehát azok nem is szavaznak, akkor meg minek?". Az oktatás a legfontosabb felelőssége az államnak, és ha nem fektetünk bele, akkor Magyarország soha nem fog kitörni a szarból. Szóval nagyon helyes, hogy tüntetnek a diákok.

Hogy hatása lesz-e, az más kérdés. Főleg hogy van egy darab kijelölt nap. A tüntetések akkor lehetnek hatásosak, ha minden nap újra és újra mennek az emberek tüntetni. Egy hosszabb sztrájk és tüntetés sorozatra lenne szükség, és egy politikai erőre, ami letárgyalja a változtatásokat. Mert sok minden meg kellene változtatni, és a kormánynak persze az lenne az első reakciója, hogy odadob pár látszat intézkedést. Szóval nem hiszem, hogy ez olyan sokat fog érni, de legalább egyszer jelzitek, hogy hahó, mi is létezünk.

2018. jan. 18. 22:05
 12/14 anonim ***** válasza:
15%

Az a véleményem, hogy menekülj el innen minél előbb, mert ez változni nem fog.

Az az igazság, hogy mi, a rendszer ellenzői, sokkal gyengébbek vagyunk, mint a támogatói.

Véres harcokat pedig gondolom nem akarsz bevállalni a fideszes, zombi öregasszonyok, a TEK, meg a tököm tudja még, hogy kik ellen. Mert én nem. Akkor pedig marad, hogy elmegyünk innen.

2018. jan. 18. 22:09
 13/14 anonim ***** válasza:
64%
Hát aki véres harcokat akar vívni öregasszonyok meg a magyar állam ellen, az jobb is, ha elmegy innen.
2018. jan. 18. 22:18
 14/14 anonim ***** válasza:

Ki akar? Én pont azt mondtam, hogy nem kell!

2018. jan. 18. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!