Ezt valaki elmagyarázná?
Ez a sznob fogalmazási mód, amit nagyítóval kell vizsgálni minden egyes helyen hogy megértsd... Én is utálom, de segítek.
Technológia fejlődik => gazdaság értéke csökken: ezt úgy lehet csak értelmezni, hogy a gépek dolgoznak az emberek helyett, így csak a gépeket kisegítő olcsó munkaerő kell többnyire => csökken a profitráta: olcsó lecserélhető munkaerő a gépek mellett => nagy termelés(technológia), de olcsó munkaerő, aki egyben vásárlóréteg => nem lesz ki megvegye a sok árut.
Marx lényegében előre látta azt, ami most nekünk fog problémát okozni 10-20 éven belül.
Gyakorlatilag igaza volt, csak éppen az időt vétette el cseppet.
"ennek a gazdagságnak az értéke"
GazdaGság, nem gazdaság, vagy kevésbé lesz májer dolog birtokolni valamit, hisz a többi melós is megveheti már.
Mikor elolvastam a kérdést, rögtön arra gondoltam, hogy az ipari forradalom korszakára utalhatott az író, rákerestem, oszt télleg Marx írta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!