Hogyan tudok átérni az izraelita hitre? Mi kell hozzá?
Nem annyira egyszerű, mivel a zsidó nem egy térítő vallás, hanem a zsidó nép vallása. Sőt, egyes zsidók soha nem fognak teljes értékű zsidóként elfogadni.
Egy hosszú tanulási folyamat kell hozzá. Illetve a rabbit meg kell győzni hogy tényleg zsidó szeretnél lenni, ő pedig elvből le fog akarni beszélni róla, te pedig vagy hagyod magad vagy nem.
A zsidó vallás nem egységes, vannak a neológok, az ortodoxok, meg a még ortodoxabbak :)
De valóban úgy van, ahogy az előző írta, hogy először felvilágosítanak, hogy
-ha nem vagy zsidó, csak igaz ember, úgy is a mennybe juthatsz
-ha zsidó vagy, az egy csomó plusz kötelezettség, minek szívatnád magadat
-ha ezek után mégis, akkor egy hosszú folyamat során beleásod magad a Tórába és egyéb szent iratokba, majd ha évek múlva kellő előrehaladást érsz el, akkor körülmetélnek, és teljes jogú zsidó leszel. Legalábbis abban a közösségben, ahová jársz. A falassákat (néger zsidók Izraelben) sokan nem tartják "valódi" zsidóknak. Ha mondjuk szőke kék szemű vagy, akkor ki tudja, mennyire fogadnak el :)
"Ha mondjuk szőke kék szemű vagy, akkor ki tudja, mennyire fogadnak el"
Ez hülyeség.
Az askenázi (európai) zsidók többsége világos bőrű, szemű és hajú.
Ez nem kritérium.
Ha a vallasban hiszel akkor fogadd el hogy nem vagy zsido (mivel nem vagy), es tartsd be a 7 noachita torvenyt. A neten megtalalod oket.
Ha beternel, 613mat kellene megtartanod. Igazabol aki beter az nem hivo ember szerintem. Mert agyonszivatja magat a vallassal. 7 helyett 613 torvenyt kell betartania.
Nem ertem h miert lettem lepontozva. . . Teljesen tamadhatatlan es megmasithatatlan teny amit ide irtam korabban.
Aki zsido akar lenni mert oszinten hisz I-tenben es a tanitasokban, az szivatni akarja magat. Ez igy van es kesz. Nem csak en mondom ezt... a rabbik is. Inkabb legyen valaki rendes goy, mint rossz zsido. Ha hiszel a tanitasokban, akkor tartsd be a 7 torvenyt. Semmi ertelme zsidova valni es igen, tartom tovabbra is, hogy igazi hivo emberek nem fognak beterni soha. Max ha Izraelben akarnak elni akkor bevallaljak a 613 torvenyt cserebe.
A tobbi aki beter az vagy szereti a zsido kulturat es igy is azonosulni akar vele, vagy Izraelbe akar eljutni es amugy b szik a vallasra. De semmikepp sem vallasos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!