Diákok! Mit szólnátok, ha nem használhatnátok a
telefonjaitokat, tableteiteket az iskolában?
Figyelt kérdés
Franciaországban nemrég az ottani megválasztott elnök egyik ígéretében ez állt, hogy az iskolákban betiltatja a telefonokat, semmikor se lehet használni, még szünetekben sem. Ti nektek mi lenne a reakciótok, ha itthon is bevezetésre kerülne ez?
Szerintem nincs értelme, ezt finomitanám amennyiben a diák az orán használja...
21.sz-ban élünk manapság mindent ott intézel ,Chatelsz stb.
Szünetbe szerintem hagyhatnák hagy csináljon azt amit akar ha már 7-8orát ott tölt.
2017. dec. 13. 19:43
2/13 anonim válasza:
Nem tiltanám ki az iskolából, de a tanóráról igen.
2017. dec. 13. 20:32
3/13 anonim válasza:
Mind meghalnánk. Kitörne a lázadás, a forradalom. Micsoda aljas, undorító húzás, micsoda kegyetlenség... ki kéne bírnunk minden nap 6-7 órát telefonozás, facebook és instagram nélkül... nem készíthetnénk óra előtt szelfit a folyosón, nem kereshetnénk ki neten a megoldásokat a dogára, nem írogathatnánk egymásnak sznepcseten... brr... hogy várhatják el egy gyermektől, hogy ezek nélkül éljen?!
2017. dec. 13. 20:45
4/13 anonim válasza:
kedves 4es..
a bajt soha nem lehet tudni...
ha otthon történik valami hogyan lehet tudatni a gyerekkel ha van valami??
persze anélkül hogy a fél iskola arrol beszélne
vagy ha esetleg pont a gyerekkel van valami...
hagyja otthon a telefont, de ha esetleg út közbe van valami?? pl valami gond van és nem tud hazamenni busszal vagy valami...
de örülök hogy csak a szelfik jutottak eszedbe
2017. dec. 13. 20:51
5/13 anonim válasza:
A franciák nem akarják, hogy a migrik telefonba rejtett bombát vigyenek be a suliba. Ennyi a sztori.
2017. dec. 13. 21:01
6/13 anonim válasza:
Én mondjuk már pár éve leérettségiztem, de ez hülyeség... Persze ne órán telefonozzon a gyerek, de ezt most is tiltja minden iskola házirendje. Lehet normális dolgokra használni, mint mondjuk nyelvórán szótáraztam vele folyton (persze nem dolgozatírás közben, hanem "legálisan"). Vagy mondjuk egyetemen is nincsenek füzeteim, mindent tabletbe jegyzetek, sokkal egyszerűbb és gyorsabb, és minden egy helyen van.
2017. dec. 13. 21:11
7/13 anonim válasza:
Időpont ma 20:51
annyiban megvédeném, hogyha busszal nem tud hazamenni megint más tészta. Egy kikapcsolt telefont bekapcsol, telefonál, majd kikapcsol. Vagy ha bajban van, biztos nem az iskolában lesz bajban, hanem útközben, arra valóban jó. De a legtöbb tényleg csak a hülye facebookot, meg instagrammot nyomkodja...
2017. dec. 13. 23:31
8/13 anonim válasza:
A törvény a 2018.-as tanévtől lép életbe, és nem arról szó, hogy az elemista és a felsős gyerek nem viheti el a telefonját az iskolába.
Cak arró van szó, hogy az órákra nem viheti be, és a tanítás tartama alatt nem használhatja.
Bele kell tennie a kisszekrényébe, vagy ha az iskola nem rendelkezik ilynnel (ami ritkaság) egy adott helyre kell leadnia, ahol tanítás után visszakapja.
Tehát az úton oda-vissza azt csinál, amit akar.
A törvény a gimnazistákra már nem vonatkozik.
2017. dec. 14. 08:37
9/13 anonim válasza:
Az egy technofób barom. Hű a gyerekek használják az új technológiát. Biztos káros! Irhatnának újra lúdtollal meg használhatnák azt a görgős számológépet.
2017. dec. 14. 12:15
10/13 anonim válasza:
Szerintem értelmes dolgokra is lehet használni egy tabletet órán nem csak fêszezni rajta.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!