Miért gúnyolják azzal sokan a nemzeti-szocializmust, hogy olyan rossz rendszer, hogy csak a demokrácia válságakor tudott előretörni, amikor a demokrácia is csak az előtte létező rendszer válságában jött létre?
Attól, hogy több nemzetiség alkotja, nem lehet nacionalista?
A németeknek meg vagy harminc tájszólása van, akik nem értik meg egymást. Aztán ők a legnagyobb nacionalisták a világon.
Az ötödik lovas
Lassan új eszme fog születni itt a GYIK-en.
Szóval gyúrjuk össze a szocializmust, és a nemzeti eszmét, szedjük ki belőle a fajelméletes dolgokat, és minden oké.
Mi legyen a neve? Nemzeti-szociál-demokrácia?
Röv: Nemszocdem?
Wedelgaus
Ne haragudj de a név elég béna.
De amúgy az elv szerintem is jó. Csak valami rendes név kell neki.
"Miért gúnyolják azzal sokan a nemzeti-szocializmust, hogy olyan rossz rendszer"
A náci gazdaságpolitika katasztrofálisan dilettáns volt, belpolitikailag diktatúrát jelentett, amit erőszakkal kellett fenntartani, külpolitikája pedig kalandor és felelőtlen volt, és vesztes háborúhoz vezetett. Ezért szokás gúnyolni a nácizmust, nem azért, mert "válságban jött létre".
"Ha így nézzük akkor a demokrácia is egy rossz rendszer"
De nem "így nézzük", mert senkit sem az érdekel, hogy egy rendszer hogyan jött létre, hanem az az érdekes, hogy egy rendszer hogyan teljesít.
"ez minden rendszerrel így van, kivétel nélkül."
Gyakran így van, ezért is az a helyzet, hogy a nácizmus nem azért silány bóvli, mert "válságból jött létre", hanem mert ostoba, felelőtlen és káros.
"én úgy tanultam anno, hogy a nemzeti-szocializmus eszméjében nincs feltétlenül benne a fajelmélet."
Amiről te beszélsz, az a fasizmus. A nemzeti szocializmusban benne van.
"Amúgy én támogatom, hogy a nacionalizmus, és a szocializmus jó elemeit gyúrjuk össze, szóval alapítsunk egy új eszmét :D"
Azt én is, de az már nem a nemzeti szocializmus néven ismert eszme.
"Amúgy én kíváncsi lennék Hitler pontosan mit is gondolhatott a fekete hajával, és a barna szemével. Bennem ennél fogalmazódik meg pár kérdés, hogy akkor most magát árjának tartotta-e vagy nem."
Szerintem magasról tett rá. Neki csak az volt a lényeg, hogy fanatizálja a népet. Bűnbakot keresett, aki(k)nek az utálata lefoglalja a népet, akik így nem figyelnek oda, hogy ő mit is csinál, így véghez viheti az agyament imperialista terveit.
Az ötödik lovas
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!