Mikor látja meg az emberek többsége, hogy a Nyugat hanyatlik?
Nyugat-Európában és az USÁ-ban egyre betegebb a társadalom. Az emberek elidegenednek egymástól, száműzték az iparukat Kínába, hatalmas méreteket ölt a munkanélküliség. Sok embernek egyre abszurdabb gondolatai vannak az életről, többé nem az a lényeg, hogy legyen hol lakni, ahol meleg van és áram van, meg hogy legyen mit enni és pár gyereket felnevelni, hanem mindenféle alternatív életstílus, szubkultúra vert gyökeret. Ebbe még Japán és Dél-Korea is besorolható, ahol pl. vannak Hikikomori-k, olyan fiatalok, akik be vannak vackolódva a szobájukba és szó szerint semmit sem csinálnak. Ha lenne Komszomol, Közveszélyes Munkakerülőség, vagy Sorkatonaság ezekben az országokban, az pl. kirángatná őket ebből a pszichésen egészségtelen életmódból, és bajtársiasságra, szociális viselkedésre nevelné őket, normális emberré, aki tanul vagy dolgozik és másokkal a való életben lép kapcsolatba, idővel szexel és gyereke lesz, háztartást tart fent, dolgozik, hogy megéljen.
Szerintem a legjobb társadalom eddig a világon a Sztálin-utáni Szovjetunió, és a Keleti Blokk országai voltak, plusz Kína, Vietnám, és Kuba, akik a mai napig nagymértékű normalitással bírnak.
A 21. század beköszöntével az emberiség nagyrésze egy káros vakvágányra futott, és csak úgy menekülhet meg, ha visszatér 20. századi gyökereihez, egy olyan társadalomba, aminek alapja a munka, az ipar, a mezőgazdaság, a fűtéssel és elektromossággal felszerelt lakás, a szemtől-szembe szocializáció, az iskola, és a közösségépítő állami szervezetek pl. az említett sorkatonaság és az űttörőszövetség, és az a tény, hogy kötelező dolgozni. Mindegy, hogy mit, csak járjon be egy munkahelyre, ahol csinál valamit, amitől hasznosnak érzi magát és más emberekkel lép kapcsolatba.
Nyugaton, Dél-Koreában, és Japánban, a normális társadalom egyre inkább visszaszorulóban van. Már nem munkások és parasztok alkotják a társadalmat, hanem úgynevezett "polgárok", és vannak olyan polgárok akik normálisan viselkednek, de olyanok is, mint az említett hikikomorik.
Másik probléma a nyugati társadalmakkal, hogy nincs bennük normális propaganda, az emberek képtelenek egy közös célért lelkesedni, mindenki be van szűkülve a saját dolgába és afelé koncentrálja minden energiáját, ahelyett, hogy pl. a Bécsi Munkásindulót ordítaná 20.000 emberrel együtt a főtéren, majd ezen belelkesülve ezerrel dolgozna a gyárban, nem tüntizne és lázadozna, és csökkentené az életkörülményeit.
Az egész világ hanyatlik, dekadens. Már a régi sem a régi.
A rablás sem a régi, ahogy Brecht írja:
"Hölgyeim és Uraim. Egy hanyatló társadalmi réteg hanyatló képviselőjét látják most maguk előtt. Minket, egyszerű polgári kézműveseket, akik csak feszítővassal dolgozunk a kiskereskedők páncélszekrényein, elnyelnek a bankok mögött álló nagyvállalkozók.
Mi egy tolvajkulcs egy részvényhez képest?
Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest? "
"Nyugat-Európában és az USÁ-ban egyre betegebb a társadalom. Az emberek elidegenednek egymástól"
Innentől nem is olvastam tovább...ahol én lakom (német kisváros), pl annyira hanyatlik, hogy köszönnek egymásnak az emberek az utcán, kutyasétáltatásnál bárki leáll trécselni a másikkal, független attól, hogy milyen nemzetiségű. a boltban, bankban, hivatalokban előre köszönnek az embernek. ha látják, hogy alkalmazkodni, tanulni, dolgozni és szimplán csak élni szeretnél befogadnak. az elidegenedés inkább otthon van...
Nézz el a ma létező többi rendszerre. Hogy klasszikust idázzek - el lehet innen menni!
Szerintem meg a te fogalmad a normalitásról nem az emberek életminőségéről szól, hanem csak egy önkényes kényszerképzet, amit minden áron - akár komoly korlátozásokkal is - be kell tartatni.
Szerintem meg amíg az másokat nem hátráltat, mindenki éljen úgy, ahogy akar.
"Az emberek elidegenednek egymástól, száműzték az iparukat Kínába, hatalmas méreteket ölt a munkanélküliség. "
Pont ugyanakkora mint Kínában azzal a különbséggel, hogy Nyugaton megfizetik az embereket, nem pedig fizikai munkás rabszolgaként dolgoznak.
De tudom....... Wartburg és pálinka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!