Az emberek többsége miért foglalkozik napi szinten a politikával?
Attól lesz valami változás? Tudom, még csak középiskolás vagyok, de érdekel.
Ha nagykorú leszek nekem is foglalkoznom kell ezzel?
16/l
Persze, lesz változás! Nem ritka, hogy barátok ugranak egymás torkának, vagy családi ünnepek válnak perpatvar helyszínévé. Megéri? Nem, nincs az a politikus, vagy eszme, ami megérne egy baráttal való értelmetlen vitát.
Miért csinálják? Najó.. pontosítok.. miért csináljuk? Szerintem frusztráltságból. Az eszmék közti különbség nagyon kiéleződött manapság. A legtöbb ember besorolható valamelyik csoportba, hogyha véleményt formál valamiről.
És itt jön a feloldatlanság: A saját igazában mindenki hisz. Van aki szentül hiszi, hogy a migráció romlást hoz az országra, van aki pedig szentül hiszi, hogy nem lesz tőle semmi bajunk. Miért pont a migráció? Mert a gazdasághoz kevesen értenek, ez meg jó vesszőparipa. Ráadásul képtelenség ma úgy bármilyen médiumot megnyitni, hogy ne a migránsok szóljanak belőle.
Neked is kell foglalkoznod vele? Igen is, meg nem is. 2 év múlva állampolgársági jogod, és lehetőleg kötelességed lesz szavazni. Ha elmész szavazni, azzal hatást gyakorolsz a magyar politikába, az ország vezetőinek megválasztásába. Ez hatalmas felelősség, így ajánlatos nem hasraütés-szerűen csinálni.
Foglalkozz-e vele napi szinten? Nagyon nem ajánlom! Ahogy a kérdés megírásakor is gondoltál rá: nem lesz tőle semmi sem jobb. Annyi minden van, amivel jobbá, okosabbá, vagy legalább jókedvűbbé, kipihentebbé tudod tenni magad, ne Gyurcsányozásra, Orbánozásra meg migrácsozásra töltsd el a drága idődet!
Viszont a felelősségteljes döntés tájékozottságot követel. Légy hát kritikus mindennel kapcsolatban, amit a politika világából hallasz. Manapság hatalmas szükség van a reális gondolkodásra, mert minden irányból próbálják félinformációkkal, csúsztatásokkal befolyásolni az ember véleményét. Próbáld a tényeket kiszűrni a véleményekből. Ha valaki azt mondja, hogy "ez a mocsok ezt csinálta", akkor koncentrálj annyira, hogy "ezt csinálta", járj utána, hogy tényleg azt csinálta-e, kérdezz rá, hogy hogyan és miért csinálta azt, illetve gondolkodj el rajta, milyen következményekkel járhat.
Alakíts ki saját értékrendet. Ha azt mondod, hogy mindenkinek joga van a nyugodt élethez úgy, ahogy akarja, akkor sokan "libsi"nek fognak bélyegezni, aki mindenfélét beengedne a lakásába... de ez nem így van. Gondolkodj árnyaltan és kritikusan.
Ne feledd: mindenkinek csak véleménye van, amit valahonnan beszerzett információkra épített. Fontos, hogy honnan szerezte az információt (ha más véleményéből, akkor az erősen gyanús), illetve az is fontos, hogy mit lehet kezdeni az információval.
Egyébként meg, választások előtt nézd meg a pártok kampányfilmjeit, a pártprogramjukat (!!!), próbáld kikövetkeztetni a szándékukat, és ez alapján alakíts ki egy képet róluk. Aztán majd eldöntöd, akarod-e őket, vagy sem. Ez pár órát vesz igénybe 4 évente.
Egyrészt azért, mert amíg a "világ problémáival" foglalkozik valaki, addig sem kell azon agyalnia, hogy mit kezdjen a szaros kis életével.
Másrészt sajnos a mai világban nehezen kikerülhető a politika, 18 éves korom alatt engem sem érdekelt, a mai napig nem érdekel mert nem tudok rajta változtatni. De mégis érzem a hülyeségeik hatását, akár a munkámban, akár az egyetemen korábban.
Én mondjuk korábban próbáltam objektíven látni, utánajárni a dolgoknak, és tényleg "érteni" amennyire lehet a politikát (mint sok más dolgot is). De sajnos manapság azt látom, hogy az egész csak egy korrupt, undorító szar, ahol a nagyok annyit lopnak, hazudnak amennyit nem szégyellnek, az átlag embernek meg nem lesz jobb az élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!