Milyen politikai ideológiát, oldalt képviselnek az egyes médiumok (index, hírtv, portfolio, stb)?
Volt már ilyen kérdés, de több éve, azóta pedig átrendeződtek a dolgok, illetve hiányos volt a számomra.
Amit jelenleg is tudok:
Index: Liberális, baloldali
444: Liberális, baloldali
Origo: Fidesz propaganda
Zsúrpubi: Jobbik
Alfahír: Szélsőjobb, Jobbik
HírTv: Fideszes volt, G nap óta ellenzéki
Magyar Nemzet: Fideszes volt, G nap óta ellenzéki
168 óra: Liberális, Baloldali
HVG: Liberális
Népszava: Baloldali, MSZP
Magyar Narancs: Liberális
ATV: Baloldali (jelenleg egyre inkább húz Fidesz felé)
Echo TV: Fidesz propaganda
TV2: Fidesz propaganda
RTL: Liberális
Rádió1, Kossuth rádió, Petőfi rádió: Fidesz
(Ha tévedek, akkor javítsatok ki)
Portfolio.hu: ?
Napi.hu: ?
Inforadio.hu?
Demokrata (újság)?
Klubrádió?
Magyar Fórum?
Illetve kihagytam valamit?
Demokrata fidesz propaganda
Inforádió messze a legelfogulatlanabb, legkiegyensúlyozottabb hazai médium (bár csak a rádiót hallgatom, a honlapot nem ismerem)
Klubrádió ballib, azon belül is budapesti, zsidó fókuszú (nem pejoratív értelemben)
Magyar Fórum nem is tudtam hogy létezik még, annó MIÉP-pártlap volt
Klubrádió: Ha csak nem történt valami átrendeződés, akkor utolsó ismereteim szerint a baloldal/liberális határon mozog.
Portfolio szerintem kevésbé kategorizálható, ha a fidesz véletlenül valami jót is tesz, le szokták hozni, ha gazdasági vonatkozású. Ugyanakkor aránylag kevés kommentárral le szokták írni a számokat, a nagyérdeműre bízva a következtetést. Ez alapján az elfogult fideszes nevezhetné őket ellenzékinek. Én inkább aránylag kiegyensúlyozottnak nevezném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!