Ma Magyarországon mi számít elfogadható fizetésnek egy átlag ember számára?
"én is ennyit keresek egy gyárban."
Én ennek csak örülök,hogy van olyan hely,ahol betanított droidmunkáért 1100Ft körüli órabért fizetnek.
Tedd már közzé lsz melyik ez a hely biztosan sokunkat érdekelné.Én holnap azonnal be is adnám a jelentkezésemet.
"Nem véletlen van tőlünk nyugatra más bérszínvonal"
Valóban.Az a baj ez egy ostoba bevett dogma,hogy folyamatosan ehez hasonlít mindenki.Miért nem csóró Afrikai országokkal és életszinvonallal hasonlítunk,ya akkor kiderülne,hogy ahoz képest te és én is luxusban élünk?Minden csak viszonyítás kérdése.Feljettebb országok,jobban menő gazdaságok mindig is lesznek.Az átlag magyar persze arról álmodozik,hogy "ha annyit keresnék mint egy német kolléga" akkor mi lenne? Semmi akkor nem havi 150e Ft-ot vernél el,hanem mondjuk 1600 Eurót....Mindenki nagyobb pénzre vágyik,ez természetes,ha van havi 4 kilós fizetésed(ami ugye elvileg bőven elég lenne) és azt mondják kapsz 20%-os béremelést akkor visszautasítod? Ugyan már.Azonnal kapsz a tolladért,hogy aláírd. :-)
havi 200 netto + kafetéria+munkasszallo.
tudok félretenni de ha albérletbe mennék löttek is ennek.
szóval szerintem olyan 300+ felett elfogadható.
4 kilótól felfelé. Az így is alig több, mint 1000EUR.
Aki korábban jelezte, hogy miért az uniós tagállamokkal hasonlítgatunk és miért nem afrikai országokkal, annak javaslom, hogy nézzen meg egy földgömböt: Magyarország Európában van és nem Afrikában. Sőt, uniós tag, az "átkosnak" hívott szovjet alapú komcsi rendszer után vagyunk 34 évvel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!