Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ma Magyarországon mi számít...

Ma Magyarországon mi számít elfogadható fizetésnek egy átlag ember számára?

Figyelt kérdés
Tehát nem bróker , vezérigazgató stb re gondolok. Hanem kisemberként mennyi lenne az efogadható nettó bér számotokra?
2017. szept. 19. 07:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

"Átlag embernek viszont nem mindegy"

Itthon pont az átlagembernek halvány f..gja sincs,hogy hogyan lehet beosztania pénzt,és képtelen megkülönböztetni a szükségleteit a vágyaitól.Szétnézek a munkahelyen és az átlagmelós több mint fele csak ~200eFt-os telefonnal tud telefonálni,és attól menő,hogy otthon 60" Tv-n nézi a hiradót..mindezt persze hitelre,és többéves részletre.Nem baj ha minálbérért trógerol neki új autó kell,mert csak...és még lehetne sorolni.A probléma gyökere itt kezdődik.

2017. szept. 19. 09:59
 12/24 anonim ***** válasza:
80%

Tv-t se nézek,telefont meg nem veszek minden évben,hogy menő legyek.

Viszont igen,medve sajtot akarok enni tesco-s helyett,vagy inkább nem eszek sajtot,ha csak a szarra telik.

2017. szept. 19. 10:03
 13/24 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm egy nyugat-magyarországi egyetemen tankészvezető és 200 körül keres. Egy általános iskolában ének-rajz szakos 40 alatti fia ennél többet.
2017. szept. 19. 10:46
 14/24 anonim ***** válasza:
27%
Igény kérdése ahogyan mar sokan írtak.szemely szerint atlagos alkalmazottként 220 ezerrel kibekulnek, középvezetőként 300 teljesen ok lenne.de meg csak egyetemen vagyok nem tudom mit hoz a jovo es amugy is sporolasmanias vagyok.21 F
2017. szept. 19. 11:16
 15/24 anonim ***** válasza:
Átlagban 400k körül keresek, ez már bőven több, mint az elfogadható. Saját lakással Budapesten szerintem olyan 180-200 körül már értelmes szinten lehet élni, nekem nagyjából ennyi fogy, a többit főleg utazásra meg kultúrára költöm, amiből alacsonyabb fizetés esetén tudnék csökkenteni.
2017. szept. 19. 11:53
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én egy olyan 180-200 nettót tartanék elfogadhatónak egy kisembernek. Egyes helyeken fizetnek ennyit képzettséget nem igénylő helyeken is de nem ez az álltalános sajnos
2017. szept. 19. 12:56
 17/24 anonim ***** válasza:
82%
Itthon 8 általánossal 180-200-at sehol nem fogsz kézbe kapni,ahol igen ott meg 30 napból 29-et dolgozol...
2017. szept. 19. 15:16
 18/24 anonim ***** válasza:
2017. szept. 19. 15:19
 19/24 A kérdező kommentje:
ma 15:16 Tévedsz én is ennyit keresek egy gyárban. Szakmám van ugyan de ide elég a 8 általános. És csak a havi kötelező óraszámot dolgozom. Életemben nem túlóráztam.
2017. szept. 19. 16:49
 20/24 anonim ***** válasza:
25%

egy fiatal ember számára ha egyről a kettőre akar lépni, egzisztenciát, családot akar magának teremteni akkor 300 nettó minimum kell(család esetén ugye 2x300nettó férjés feleség)hogy egy olcsó lakás törlesztőjét legalább ki tudja/kitudják fizetni.

Ha valakinek meg van az alap egzisztenciája(van hol laknia) akkor kevesebb pénz is elegendő, de csak a magyar életvitelt nézve...

Mert ebből az összegből már luxus dolgokra, nyaralásra egyebekre nem futja.

Gondoljunk csak bele...

Nem véletlen van tőlünk nyugatra más bérszínvonal, igazán élni(és nem megélni) ennyi pénzből nem lehet mint ami nálunk az átlag fizetés.

A tényleges jó élethez min 4-500 ezer forint kéne havonta /fő

Ez a magyar emberek kb 90% ának nincs meg, ezzel szemben a nyugati világban meg fordítva van, az emberek 90% ának a jövedelme biztosítja neki a jó életet(boldog életet)

2017. szept. 19. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!