Miért nem tudják értékelni az emberek, ha egy cigány is képes diplomát szerezni?
Inkább úgy fogalmaznék, hogy tisztában vagyok vele, hogy a cigányok 70%-a semmirekellő. De viszont ott van az a 30%, akik tisztességesen élnek. Tanulnak/tanultak, dolgoznak, adóznak, normálisan nevelik a gyermekeiket, tanítattják őket, s van olyan cigány is, aki diplomás.
Mégis miért van az, hogy az emberek egy kalap alá veszik az összes cigányt? Miért van az, hogy a legjobb barátomat, aki egyetemista, nem engedték be egy szórakozóhelyre, mert cigány?(Természetesen ők csak a barna bőrét látták, azt már nem, hogy rendes ember.) Miért van az, hogy ha valakinek az a vezetékneve, mint pl.: Lakatos, Kanalas, Orsós, stb., akkor már elítélik őket?
Igazából én konkrétan nem azt szeretném, ha bárki is értékelne egy cigányt csak azért, mert tanult ember vagy bármi ilyesmi. Csak arra gondoltam miért nem lehet egyenlő félként kezelni egy cigányt egy nem cigánnyal? Miért ítélik el az egyik cigányt egy másik cigány tetteiért?
Kérdem én! Ha a te ereidben csak magyar vér csörgedezik, s egy másik tiszta magyar ember lop,csal, gyilkol, viszont te tisztességesen élsz, s elítélnek téged is egy másik ember tettei miatt, te hogy éreznél?
A sulinkban ~400 gyerek tanul. Ebből 150 cigány. Ebből 147 a legalja családból származik, akik gúnyolnak, verekednek, káromkodnak, köpködnek, finganak órán stb... Viszont a legjobb barátom cigány. 4,4 az átlagunk, nagyon sok időt töltünk együtt. Nagyon szeretem a természetét, barátságos, segítőkész, értelmes. Persze én is viszonzom ezeket. A családján is látszik, hogy dolgosak, igényesek.
Én ebből azt a konklúziót szűrtem le, hogy nagyon kevés normális cigány van, de azok nagyon rendesek.
13F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!