Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mennyire vagytok elégedettek...

Mennyire vagytok elégedettek Magyarországgal?

Figyelt kérdés
Egy tizes skálán
2017. szept. 1. 02:30
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

7. Ahhoz képest hogy mennyi balhé volt itt a történelem során, egész jól állunk.

A negatívum az, hogy túl alacsonyak a fizetések és túl drága minden.

2017. szept. 1. 02:49
 2/8 anonim ***** válasza:
69%

Mármint milyen 10-es skála?

Mi az 1 és mi a 10?

Legyen az a 10, hogy itt szeretnék maradni, és nem tudnának kicsábítani se külföldre, és azt szeretném hogy mind az 5 gyermekem a jövőben itt éljen.

Az 1 pedig legyen az hogy ha kell a zöldhatáron is átvágok mezítláb egy szál nadrágban, csak hogy elmenjek innen.

Ha ez a két vége a skálának, akkor 5 és 6 között. Nem egész számmal 5,5.

Azért mert:

-A bürokrácia ott keseríti meg az életemet ahol csak lehet. Egy bármilyen okmányirodás vagy önkormányzatos ügyintézés nem hogy egy egész napot, de napokat vesz el az embertől. Ha valaki egy bonyolultabb helyzetben van, mondjuk eltűnnek az iratai, vagy nincs hova fogadnia a postáját mert már több éve nem ott lakik mint ami a lakcímkártyáján szerepel, akkor szinte nem tud előre jutni. Rendszeresen hallom ilyen eseteket, mégse csinálnak semmit a papírtológatók a visszatérő esetek orvoslására. Egyszerűen tényleg csak arra jó a tömérdek bürokrata, hogy aki másra nem jó mint fénymásolni meg dossziékat rendezgetni, annak is legyen munkája.

És az olyasmik mindenki előtt ismerősek lehetnek hogy papírokra fél évig is várni kell mire nagy kegyesen kipostázzák.

-Az oktatás értékelhetetlen színvonala. A gyerekemet (mert tervezem) nem ilyen helyre akarom járatni, ahol a felnőtt kori stressz gyerekkorba ültetésén kívül semmit nem kap, amit egy iskolában kapni kéne. Hatványozni meg egyenletet rendezni én is meg tudom tanítani, ezért értelmetlen iskolába küldeni.

-Az egészségügy. Az az undorító hozzáállása az egészségügynek ami mindenhol fogad engem amikor bármilyen ellátást szeretnék kérni...

"ezzel ne ide jöjjön", "mi ilyen me ilyen lakcímmel nem fogadhatjuk", "időpontot kell kérni legalább 3 hónappal előre" és a többi.

Tulajdonképpen az orvos is csak a papírtologató szakmák egyike lett. Annyi különbséggel hogy neki fehér köpenye is van, szemben egy mezei irodistával.

Persze, van nagyon kevés kivétel. De sajnos a fentebb vázolt archetípus az elterjedt.

-Az hogy minden piszok drága, és diákként vagy pályakezdőként esélyed nincs emberi életre, örülj ha vegetálni tudsz önerődből.

-Hogy a közgondolkodásban én egyenesen hülye vagyok ha azt merem gondolni, hogy tanulás és készségek fejlesztése révén az embernek joga van jobb élethez, mintha nem fejlődne.

Ha ezt ma Magyarországon társaságban kimondod, kiröhögnek.

Ma már a közgondolkodásban is gyökeret vert hogy kizárólag ismerősi kapcsolatokkal, meg "megoldjuk okosba" módszerekkel lehet előre jutni.

Ha tisztességesen a tudásodból akarsz megélni, akkor vagy varázs aranyhalat kell kifognod, vagy megtanulnod fényt enni.

Persze az összes fenti rossz még mindig csak 5-6 közé tudta lesüllyeszteni nálam MO-t. Azt értékelem azért hogy nincsen tömeges éhezés, nincsenek rendszeres ivóvíz hiányok, és nem kell félkatonai szervezetektől tartanom.

De ezt én szeretném alapvetőnek, és nem kiemelendő erénynek tartani.

2017. szept. 1. 03:26
 3/8 anonim ***** válasza:
7%

Amióta a jelenlegi kormány van(2010) sokkal jobb.

Az előző kormány vezetője, saját bevallása szerint sem csináltak semmit, csak hazudtak reggel, délben meg este.. így elég könnyű volt a választás.

A jelenlegi jó, látni, hogy van fejlődés, hogy dolgoznak, hogy végre van külpolitikánk, ami végre nem abban merül ki, hogy mindenkinek alá fekszünk, mint az előző kormány idején, hanem végre most már kiállnak az ország érdekei mellett.

Azt kell megérteni, hogy a fejlődés egy lassú folyamat lesz... mivel nem hitelből fejlődünk, hanem önerőből, abból a pénzből, amivel nő a gazdaság,ezért idő igényes, de inkább ez, mint hitelből, hogy aztán adósságspirálba kerüljön az ország, mint a görögök..... ezt kevesen tudják felfogni, mert mindig mindenki azonnal akarja a jólétet, a finn, norvég, életszínvonalat. Direkt nem németet írtam... azokat hamarosan úgy is lerendezik a beözönlő, szociális hálón élősködő, primitív emberek.

2017. szept. 1. 07:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Erős 3-as azt is csak az állatvilág és a tájak miatt. Az embereket leköpném amiért így totálkárra vágták az országot hogy jobbnál jobb pártokat választottak kormányra.
2017. szept. 1. 07:06
 5/8 anonim ***** válasza:

3-as! Te nagyon el vagy tévedve. Nincs fejlődés, és ami van, az is csak Eu-s pénzből, és hitelből, nem önerőből. Nem csak az IMF- hitel hitel, hanem a Kincstárjegye, Államkötvények, Letelepedési kötvények is hitelek.

A kérdésre: egyre rosszabbra értékelem az ország állapotát.

2017. szept. 1. 07:41
 6/8 anonim ***** válasza:
8
2017. szept. 1. 15:48
 7/8 anonim ***** válasza:
Én egy 6-ost adnék, mert sok dolog lehetne jobb is azért.
2017. szept. 2. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Elégedett vagyok!

Bőven van hova fejlődni még, de az irány jó.

2017. szept. 3. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!