Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi lesz a jövőben a képzetlen...

Mi lesz a jövőben a képzetlen tömegekkel?

Figyelt kérdés

A világ automatizalodik, specializalodik, és egyre inkább csak komoly tudással rendelkező szakemberekre lesz szükség. Eljön az az idő hogy nem lesz gyári munkás, könyvelő, az adminisztratív területekbol is rengeteg el fog tűnni a digitalizáció folyamán. A Jovoben nyelveket beszélő mernokokre, infortmarikusokra, egészségügyi dolgozókra illetve komoly tudással bíró elemző közgazdász okra lesz szükség. Egyre inkább kozeled az a korszak, amikor amikor már mindent a gepek / programok fognak csinálni, és az alacsony képesítéssel bíró emberekre nem.lesz szükség.

Na most egyik megoldás lehetne az átképzés, de ha egyszer sok ember nem akar tanulni, fejlődni, esetleg értelmes dolgokat tanulni akkor ez nem fog össze jönni. Mi lesz így ezekkel az emberekkel ?

2017. aug. 25. 21:50
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
34%

"A világ automatizalodik, specializalodik, és egyre inkább csak komoly tudással rendelkező szakemberekre lesz szükség. Eljön az az idő hogy nem lesz gyári munkás, könyvelő, az adminisztratív területekbol is rengeteg el fog tűnni a digitalizáció folyamán."

Könyvelő neked alacsony képesítés? Látszik nem tanultál még számvitelt.

2017. aug. 25. 21:58
 2/22 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam hogy a könyvelést már most kilehetne különböző programokkal váltani és 20 ev múlva már nem is lesz rá szükség, csak egy egyszerű nyári munkás diaklanyra aki beviszi az adatokat. Nem azt mondtam hogy a könyvelés nem igényel szaktudást, hanem azt hogy pár évtized múlva nem lesz rá szükség.
2017. aug. 25. 22:02
 3/22 anonim ***** válasza:
71%

"hanem azt hogy pár évtized múlva nem lesz rá szükség."

És ezt milyen alapon döntötted el?

Én meg azt mondom, hogy "egészségügyi dolgozókra illetve komoly tudással bíró elemző közgazdász okra lesz szükség" ez tévedés, mert ezeket fogják simán kiváltani a gépek, kielemzik a helyzet és megoldják.

Minek nyelveket tudni, mikor egyből fogja fordítani a gép azt amit mondok?

Az is lehet, hogy az emberiség sem lesz szüksége a gépeknek, akkor mihez kezdenek az emberek?

2017. aug. 25. 22:07
 4/22 A kérdező kommentje:
Rendben, de a kérdés még mindig ugyan az. Mi lesz azzal a tömeggel akik elvesztik a munkájukat ? Vagy elérkezik majd az az idő hogy az emberek többségének nem kell dolgozni, mert mindent megcsinalnak a gépek és csak pár karbantartora lesz szükség ?
2017. aug. 25. 22:11
 5/22 anonim ***** válasza:
93%
Közmunkaprogram keretében stadionokat építenek fel.
2017. aug. 25. 22:11
 6/22 anonim ***** válasza:
29%

"Mi lesz azzal a tömeggel akik elvesztik a munkájukat ?"

A férfiak éhen halnak a nők meg prostituált hippik lesznek.

2017. aug. 25. 22:17
 7/22 A kérdező kommentje:
Ha a férfiak éhen halnak akkor mit kezd magával egy prosti ?
2017. aug. 25. 22:19
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha komoly választ akarsz akkor vázold fel a teljes társadalmat, a lakosság milyen arányba dolgozik, mely ágazatban, ezeket milyen mértékben érintik a változások, azon ágazatban dolgozók iskolázottsági megoszlását, ezen felül azt, hogy melyik ágazatokban milyen gyorsan áll át a rendszer és csökken le az emberi munkaerő, milyen új ágazatok jönnek létre, és ezekhez milyen munkaerő szükséges, ezen felül nem elhanyagolható a szociális hálózat aktuális állapota, átképzéshez szükséges intervallum, az elbocsájtottak vagyoni helyzete.
2017. aug. 25. 22:22
 9/22 anonim ***** válasza:
84%

"Na most egyik megoldás lehetne az átképzés, de ha egyszer sok ember nem akar tanulni, fejlődni, esetleg értelmes dolgokat tanulni akkor ez nem fog össze jönni."

Egyáltalán mire alapozod ezt a kijelentésedet egy jövőbeni társadalommal kapcsolatban?

2017. aug. 25. 22:27
 10/22 A kérdező kommentje:
Lehet hogy kicsit belekevertem a jelent is. Abbol indultam ki, hogy mindig is a reál tárgyakat tartottak nehéznek, mumusnak, és nem hiszem hogy majd mindenki eljut arra a szintre hogy pl a matekot és a fizikát ne haszontalan hülyeségnek tartsa.
2017. aug. 25. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!