Valaki adna nekem egy politikai felvilágosítást amiben mindent egytől-egyig leír mintha egy fogyatékoshoz beszélne? Vagy elég sok részlet. Nagyon megköszönném a segítségeket. Több lent.
:D Mivel nem nagyon érdekelt nagyon alulinformált vagyok. De most érdekel. Ha interneten próbálok informálódni ismeretlen szavakba bukom és elegem van. Egy pár téma:
1. Kommunizmus
Először pl nem tudtam mit jelent az osztály politikában és nem értettem mi az hogy osztálynélküli társadalom, már elmagyarázták..hát jó.
Mindenki egyenlő. Az jó vagy rossz? Én azt hallottam hogy rossz. De én sajnálom az eladókat, meg tégla rakosgatókat akik ugyanannyit dolgoznak mint pl a programozók és nincs mi motiválja őket az uncsi munkájukban, mégis kellenek. A tanárok és orvosok végképp hasznosak. Én nem értem..nem tudom.
Valaki ezt mondta(kommunizmusra): sztem pedig a megoldás a produktum fejében szerzett tulajdon lenne(nyilván,annál,aki tud dolgozni)így ki lehetne küszöbölni a pénzt,ami a zsidrákok kedvenc játékszere...
Na mi a halál hogy a produktum fejében? Milyen tudajdon? Kik a zsidrákok? Érthetően ha kérhetem. Meg részletesen.
Miközben a kommunizmust nézegettem olyanokkal is találkoztam hogy:
Maoizmus
Trockizmus
Tanácskommunizmus
Luxemburgizmus
Kersztény kommunizmus
Eurokommunizmus
Marxista-leninista, sztálinista, maoista
A többi témáról már tényleg nincs sok tudásom, mert már nem néztem utána:
Jobboldal, baloldal - mindig összekeverem, meg nem is nagyon tudom, meg mi a különbség a szélső baloldal és sima baloldal közt??
Liberális
Populista
Fasiszta
Kapitalista
Többet is mondjatok és rééészletesen, de tömören, ahogy tudjátok, bármi jöhet, köszi! 16/L Komolyan nem értem miért nincs olyan óra hogy politika suliban xd.
Én az ilyen kérdezők mögött mindig egy 60+ éves bácsit látok aki mindenkit lebecsül és random a maga szórakoztatására ír ki ilyeneket...
Egy 16 éves lány a mai oktatás alapján a leghülyébb is tud valamit Marxról és Engelsről, szóval mindent amit az általam sejtett idősbácsi kérdezett, azokat mind általános iskolában megtanulják (szarabb tanároknál is minimum átbeszélik mindet.) Na mind1 én azért remélem hogy a mégis az idős kommunista írt, mert fájna ha a mai 16 éves lányok ennyire hülyék lennének.
Méghogy én becsülök le mindenkit, max te engem, én téged utsó.
Ahhj bocs picit túlreagáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!