Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nyugdíj alanyi jogon?

Nyugdíj alanyi jogon?

Figyelt kérdés
Aki mondjuk csak 1- 10-20 évet dolgozott annak nem jár semmi nyugdíj? Vagy van valami alanyi jogon járó támogatás mint mondjuk a gyes az anyának?

2017. júl. 18. 17:46
 1/6 anonim ***** válasza:
56%
Öregségi nyugdíj jár mindenkinek, már persze ha elég idős vagy hozzá. Más kérdés hogy éhenhalni is kevés, most talán 30 ezer forint körül van.
2017. júl. 18. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:
# 1: Úgy tudom hogy az öregségi nyugdíj nem alanyi jogon jár. Tehát nem elég az a feltétel hogy a polgár betöltötte az x. életévét, hanem ledolgozott évek számához is van kötve.
2017. júl. 18. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Úgy tudom, 20 év munkaviszony szükséges a nyugdíjhoz.

Aztán lehet nem így van.

2017. júl. 18. 19:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Németországban csak 5 év kell az öregségi nyugdíjhoz. Akinek idehaza biztosan nem lesz nyugdíja, az még jól is jár 5 év német munkával, majd a német nyugdíjából itthon simán megél.
2017. júl. 18. 20:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Na most akkor mivan😅
2017. júl. 19. 21:56
 6/6 Dudok Andrásné ***** válasza:
Hát az van hogy ingyen semmi nem jár!!Bár országunkban sok mindenki ugy gondolja és sok ember kap is! De ha most valaki betölti az oregségi nyugdijkorhatárt és minimum ledolgozott 20 évet beadhatja a nyugdijkérelmét! Ahhoz hogy valamiből adjanak, oda abba a kasszába be is kell fizetni nem keveset.Nekem a 47 év szolgálati idöre 63.000. ft a nyugdijam!Számold ki mi jár a kevesebb isőre.
2017. júl. 21. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!