Akik támogatják a béruniót azoknak nem jut eszükbe, hogy a cégek át is helyezhetik a székhelyüket?
Ügye azon megy itt a rugózás, hogy Tescoba 80 ezret keresnek itthon, kinn meg 400-500 ezret. MI van akkor ha Eritreába helyezi át a székhelyét a Tesco és akkor 14 ezret kapnak meg túlórákkal?
Egyáltalán nem vagyok híve a béruniónak én az elit osztályhoz tartozom és nem szeretném ha többet keresne egy gyári munkás vagy egy árufeltöltő mint én mert én közalkalmazott vagyok nekem ezért nem lenne jobb és én azért többet tanultam mint egy 8 általánossal rendelkező kis munkás ember.
"Nekem elég sok rálátásom van a politikára és aktívan politizálok is, azért mert nem értek egyet a bérunióval és kikérem magamnak , hogy többet fizessenek nekik mint nekem azért nem írtam ki magam sehonnét, sőt inkább igazam van."
"igen, butaság az egész, és aki ezek után is a jobbikra szavaz az egy buta... pontpontpont... már most tönkre akarják tenni azt az országot amit már tönkretettek a fidzsik és még meg is akarják a nácik alázni ezt. de mivel a sok buta proli megszavazza Bulgáriát,Romániát, és még lehet Szlovákiát is tönkreteszik."
Akkor tehát egy troll vagy? vagy magas láz miatt beszélsz félre? Jobbulást.
Mi köze van egy vállalat székhelyéhez ahhoz, hogy mekkora fizetést adnak?
Vagy a bérunió csak európai székhelyű vállalkozásokra lenne érvényes?
"Ügye azon megy itt a rugózás, hogy Tescoba 80 ezret keresnek itthon, kinn meg 400-500 ezret. MI van akkor ha Eritreába helyezi át a székhelyét a Tesco és akkor 14 ezret kapnak meg túlórákkal? "
A Tesco pont nem a legjobb példa. Ugyanis a Tesco hiába helyezi át a székhelyét Eritreába, attól még Magyarországon a magyar minimálbért meg kell adnia. Az más kérdés, hogy elmenne-e innen. És a válasz az, hogy valószinűleg nem, mivel olyan országokban is jelen van, ahol a fizetés a miénkhez képest legalábbis forintra átszámolva álomfizetés. Itt sokkal inkább a termelő munkahelyekkel lenne probléma egy esetleges bérunió esetén. Ő viszont nem csak a székhelyét, hanem a gyárat vinné el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!