Jogos? Egy barátom írta és szerintem nem jogos! Magyarország 2017-ben című vers!
Egy barátom írta és szerintem nem jogos!
Magyarország 2017-ben
Régi konzervatívok, ellenálló, gonosz férgek,
Kik sosem állnak ki magukért– Gyermeteg,
Bolond, nyápic miniszterek, megvetett emberek,
Kik tunyán ülnek babérjaikon– S ellenségek,
Európa szellemében lyukat ejtő ősi mongol harcosok,
Kik undorító barbárok– Magas rangú politikusok,
És vizvezetékszerelők.– Vízvezeték szerelők?
Hogy érted azt, hogy jogos? Jogszabályt nem sért, közéleti személyiségeknek meg eleve többet kell tűrniük becsületsértés/jó hírnév megsértése terén, mint egy átlagembernek, és ez még bőven belefér. Nem nevez nevén senkit, tehát személyiségi jog se sérül.
Ha meg úgy érted, hogy a barátod igazságosan ítéli meg a mostani vezető politikusokat, azt mindenki egyénileg döntse el. Valaki egyetért vele, valaki nem.
Már nem azét,de ha nem a te tulajdonod a vers,akkor nem oszthatod így meg a neten...
Egyébként nézőpont kérdése,szerintem is erőltetett,de azért a nyápic miniszterek,tunyán ülnek babérjaikon stb jogos..a többi meg annyira összetett kérdéseket boncolgat,hogy ebben a kontextusban nyilván nem igaz..
Ez egy szonett!
Nem vers!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!