Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek is hálátlan dolog...

Szerintetek is hálátlan dolog politikusnak lenni?

Figyelt kérdés
Az emberek úgysem elégedettek soha 100%-ig valaki mindig ellened van, mindig szid stb.. mièrt akar valaki politikus lenni?
2017. jún. 16. 11:39
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Vagy mert gerinctelen és ezt az utat választotta nyerészkedéshez, vagy mert végtelenül naiv, netán csak kis ügyekben akar sikert aratni (és ezért csak polgármester akar lenni, nem miniszter vagy akármi).

Hozzáteszem, az, hogy valaki végtelenül naiv az nem probléma önmagában...csak a végén vagy beírja magát a történelemkönyvekbe, vagy egy hatalmasat fog csalódni és talán még a visszájára is fog elsülni a dolog.

2017. jún. 16. 11:44
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez a szakma leginkább olyan mint egy youtube videós. Van aki szeretni fogja őt, van aki nem. Ha valaki nem bírja a kritikát, ne menjen politikusnak.

Az megint más, hogy nálunk nincs tisztességes politikus, csak gerinctelen tolvajok akik a verseny szférában képtelenek működni mert ahhoz hülyék, de hazudni és lopni tudnak, úgyhogy a korrupció menni fog nekik. Nekem az apám mindig azt mondta: "aki meg akar gazdagodni, a versenyszférában tegye, ne mások kárára".

2017. jún. 16. 12:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Az attól függ, milyen célból lett politikus valaki.
2017. jún. 16. 12:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a leghálátlanabb feladat. Én mérhetetlenüül tisztelem azokat az embereket, akik vállalják azt, hogy a rengeteg támadás ellenére tenni akarnak valamit a közért. (Egyéb személyes indíttatású dolgot most nem kerenék ide.) Egyébként ha már kérdezed, hogy miért akar valaki politikus lenni, megragadom az alkalmat, és válaszolok, ugyanis én is annak készülök. Úgy gondolom, hogy bőven van még tennivaló ebben az országban, és képesnek érzem magam arra, hogy néhány problémát tudjak orvosolni. Nem állítom, hogy ezek a programok 100%-ig sikeresek lesznek, ugyanis a politika világa sokkal bonyolultabb, mint hogy te valamit kitalálsz és azt megvalósítod. Áldozatokat kell hozni, néha engedni kell, hogy csak egy kis változást is elérjünk, nem lehet rögtön 10%-os növekedést produkálni, lehetetlen mindenki elvárásainak megfelelni. Vegyünk egy példát: Van A politikus az ő pártjában, és vagyok én, B politikus az én pártomban. Hogyha A azt mondja a kampányban, hogy megszíünteti a felsőoktatási tandíjakat, akkor annak (látszólag szinte mindenki örülni fog). Ki ne akarna ingyen tanulni az egyetemen? Ezzel akár az egész kampány eldőlhet. Megnyeri a választásokat, és mondjuk 55%-ot szerez a parlamentben, nekem pedig van 30%-om. De amint A benyújtja a törvényjavalatot, és azt mondom, hogy léhűtő emberek az adófizető állampolgárok pénzén bejárnak az egyetemre, elvégeznek büfészakokat, amelyekkel később nem tudnak elhelyezkedni, vagy a jól fizető, valódi munkát végző állásokat megtöltik valójában képzetlen szakemberekkel, akkor az ország szellemi, gazdasági és társadalmi minősége romlani fog. Ha a kormánypárt 55%-a a törvény mellett szavaz, van az én (B) 30%-om, és az ellenézket meg tudom győzni, akkor máris nem megy át (teljes egészében - ha a minősített többséghez szükséges részeket is figyelembe vesszük) a törvény. A válaszók bizalma megrendül, pedig ez nem A hibája, hanem enyém, B-é. Ez persze egy eléggé primitív példa volt, de próbáltam a legegyszerűbbet, a leghétköznapibbat választani. De az egész nyilván még ennél is bonyolultabb. Viszont: én nagyon szeretem a politikai játszmákat. Érdekesnek tartom ezt a terültetet, és vonz. Kissé hosszú és magyarázós lett a válaszom, de remélem, azért érthető voltam.
2017. jún. 16. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!