Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akikre mondják a politikában...

Akikre mondják a politikában hogy zsidók, azok mitől zsidók?

Figyelt kérdés

Pl: Lendvai Ildikóra is mondják, hogy Botox Lady de miért?

Mit csináltak ezek az emberek, hogy lezsidózzák őket sokan?

2010. máj. 18. 16:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%

Válasszuk ketté

A politikusoknak vannak gúnynevei. Lendvai pl azért lett Botox Lady, mert van rá komoly százalékos esély, hogy elég durván szétbotoxolta az arcát.

A zsidózás más dolog. Van az országban egy kb 80 százalékos réteg, aki a "cigány" és egy kb 30-40 százalékos, amelyik a "zsidó" szóra ugrik, és akkor se szavazna a fentebbi kategóriákba beilleszthető személyekre, ha náluk lenne a Prima Materia receptje. Tekintve, hogy azt azért elég könnyen megmondani, ki roma, és ki nem, marad a zsidózás, ha le akarják járatni az ellenfeleiket. Jelzem, ez az szdsz-t leszámítva minden párt eljátszotta, pl az MSZP-nél külön program volt arra, hogyan mondjanak szépeket a romáknak, és ugyanakkor ne veszítsék el a rasszista MSZP tagokat.

2010. máj. 18. 16:24
 2/13 anonim ***** válasza:
38%
Kiegészítés: a romát úgy értem, hogy vannak olyan jelek, amik alapján egyesek azt hiszik, hogy valaki roma. Egy haveromnak örök szórakozása, hogy lévén szőke és kék szemű, miután páran cigányoznak pár órát bemutatkozik: Lakatos Lajos a becsületes neve, és a nagyapja még teknővájó volt :D
2010. máj. 18. 16:28
 3/13 anonim ***** válasza:

Általánosítás lett, hogy aki úgy lopja ki a szemed, hogy még meg is köszönöd, az "zsidó".

Amúgy meg 35-ös kolléga, a második hozzászólásodra reflektálva, szerinted ő mi?

[link]

SVÉD? :DDDDDDDDDDDDDD

2010. máj. 18. 16:34
 4/13 anonim ***** válasza:
38%

70

Ha nincs roma identitása, akkor az én szememben nem roma, még akkor sem, ha egyesek szerint a külseje alapján az. Ezt a képtől elvonatkoztatva mondom, mert tudom kit ábrázol. Én nem a kinézetet/genetikát, hanem az elhatározást tartom az identitás alapjának, a tudatos döntést.

2010. máj. 18. 16:36
 5/13 anonim ***** válasza:
Jogos 35-ös. Sajnos ez is általánosítás (amibe jómagam is beleesek sokszor), nekem is van cigány barátom, de ezt már mondtam itt párszor, és bár "cigányos" a bőrszíne, beszédstílusa, mégis magyarként tekintek rá, mert dolgozik, tisztességes, és eltartja a családját.
2010. máj. 18. 16:39
 6/13 anonim ***** válasza:
38%

70

Nem egészen erre gondoltam, mert mint írtam, az önmeghatározást tartom alapnak, nem a más meghatározását.

2010. máj. 18. 16:41
 7/13 anonim ***** válasza:

"Pl: Lendvai Ildikóra is mondják, hogy Botox Lady de miért?

Mit csináltak ezek az emberek, hogy lezsidózzák őket sokan?"

botox azért mert botoxot nyomat magába

a zsidó meg egy negatív jelző arra mondják aki lopott csalt sikkasztott izrael párt (mert az egy nép írtó ország)

a zsidó mindenképp egy negatív jelző

2010. máj. 18. 16:47
 8/13 anonim ***** válasza:
55%

62

Ülj be az időgépedbe, és menj vissza 44-be, mindenki jobban járna:)

2010. máj. 18. 16:51
 9/13 anonim ***** válasza:

35

izrael nép irtó nem kell senkinek vissza repülni az időbe sehova...

2010. máj. 18. 16:54
 10/13 anonim ***** válasza:
A cigány meg a zsidó is inkább gúnyjelző a politikiában, persze rengeteg a drága, szeretett politikusaink között aki nem is tagadja, hogy zsidó. Az általánosításokból jöhettek létre ezek jelzők, de attól még létezhetnek becsületesm normális cigányok (1000-böl 1) és zsidók.
2010. máj. 18. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!