Ez hogyan lehetséges?
Akárkit megkérdezek, mindig mindenki azt mondja, hogy 60-80-100 ezret költ kajára havonta.
De ha bemegyek egy tescoba, akkor mindig azt látom, hogy telepakolt kocsival mennek az emberek a pénztárhoz.
Én sosem vásárolok többet egyszerre 10.000 Ft-nál, de inkább az 5000 körüli a jellemző, és mi 150-et költünk havonta kajára, de van amikor 200 is lesz belőle.
Akkor az ilyen telekocsisok hogy jönnek ki 60-ból? Nem hiszem, hogy havonta csak egyszer vásárolnak.
A másik, ha bemegyek egy mekibe vagy akármilyen gyorsétterembe, mindig full televan, pedig ott 2-3 ezerből lehet csak megkajálni. És az csak 1 étkezés, ha valaki ott ebédel mondjuk, akkor még reggelire, vacsorára is költ. Akkor hogy jön ki max. 100 ezerből?
Hogyan csinálják?
"Én sosem vásárolok többet egyszerre 10.000 Ft-nál, de inkább az 5000 körüli a jellemző, és mi 150-et költünk havonta kajára, de van amikor 200 is lesz belőle. "
Na 150 ezer az hogyan jön ki??
Szerintem reális a 100 ezres költés, ha azt nézzük, hogy nálunk hétvége felé van nagy bevásárlás 10 ezer körül.
"Akárkit megkérdezek, mindig mindenki azt mondja, hogy 60-80-100 ezret költ kajára havonta. "
"És az csak 1 étkezés, ha valaki ott ebédel mondjuk, akkor még reggelire, vacsorára is költ. Akkor hogy jön ki max. 100 ezerből? "
Valószinűleg nem sok átfedés van a kettő között. Meg az is lehet, hogy épp olyanokkal találkozol, akik két hónapig spóroltak, hogy elvigyék a gyereket a mekibe...
"Én sosem vásárolok többet egyszerre 10.000 Ft-nál, de inkább az 5000 körüli a jellemző, és mi 150-et költünk havonta kajára, de van amikor 200 is lesz belőle."
Tehát minden nap mész teszkóba 5000Ft-ot elkölteni? (5000*30 = 150 000). Az kellemes lehet.
"Akkor az ilyen telekocsisok hogy jönnek ki 60-ból?"
Például úgy, hogy egyszer pakolják tele a kocsit a teszkóban 30-ért, amit aztán be tudnak osztani, és azoknívül a napi dolgokat megveszek máshol. Van, aki gondolkodik is Részben mert tud, részben mert rá van kényszerítve az anyagi korlátok miatt.
Ha én megkérdezem Józsit, hogy mennyit költ, aztán ránézek Kálmán bevásárlására, akkor annak mi értelme?:D
Mi lenne, ha a telekocsisokat kérdeznéd, hogy mennyit költenek havonta kajára, illetve megnéznéd hogyan vásárolnak azok, akik 60at költenek. Egyéb esetben nincs értelme a megadott adataidnak.
Egyébként hány főre költötök ti 150-200at kajára? és hány főre költenek mások 60at?
Bevásárlásnál könnyű kiszúrni azokat, akik megrakják a kocsijukat, mert aki kis tételben vásárol, az kosárral a kézben elmegy a kenyérig, a tejig, aztán a kasszáig, és a kutyának nem tűnik fel.
Szóval a kérdésed gyakorlatilag megválaszolhatatlan.
Kérdező -.-
Amit egy étteremben egy 4 fős család elkölt egy este, abból az összegből a TECSÓban 2-3 napra való kaját tudsz venni.
Így azért könnyű teletenni a kosarat úgy, hogy kevesebbet költ, mint te..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!