Ti ha tehetnetek betiltanatok az alkohol legalis
fogyasztasat?
Betiltással legfeljebb azt lehet elérni, hogy mindenféle pancsolt szeszeket fognak inni az emberek, plusz kialakul egy "alkoholmaffia". A fogyasztás nem fog csökkenni, legfeljebb az állam bevételei. Ŕáadásul túl sok érdeket sértene, túl nagy a haszon rajta. Előbb el tudom képzelni, hogy ezzel is az lesz, mint a dohányárukkal, mint a betiltását.
2017. máj. 7. 18:19
12/27 A kérdező kommentje:
telorol vagyok. es irtozom mindenfele szeszesitaltol.
13/27 A kérdező kommentje:
akkor az emeljek az egekig az arakat. ez talan bevallna
Csak hogy értsd hogy mi a probléma a kérdéseddel:
Ha engem megharapott egy kutya, akkor tiltsuk be a kutyákat?
A kutya ugyan úgy mint az alkohol évezredek óta az kultúránk, a mindennapjaink része.
2017. máj. 7. 18:26
13.
Ugyanaz pepitában.
Szerinted én pl. pálinkát boltban veszek? Arra vannak a vidéki rokonok. Vagy a fateromnak van két terebélyes meggyfája, a termésből csinál 60 - 80 liter olyan meggybort, hogy aki nincs hozzászokva, 3 decitől négykézláb megy haza.
Ez utóbbi baromi egészséges is, pl. húgyúti nyavalyákra.
2017. máj. 7. 18:28
Alapvetően azt kell szem előtt tartani bármilyen törvényi szigorításnál (alkohol, drog, fegyver, stb) hogy azzal csak a törvénytisztelő állampolgár tökét lehet csavarni. Az Usában a szesztilalom bevezetése után is szerettek volna inni a népek és ez hívta életre a filmművészetnek azóta is munkát biztosító gengszervilágot. Betiltod? Nyugi, megoldják. Az adóbevétel kiesést már nem is említem, kormányzatunk bármelyikünk anyját megbasszná 5 forintért.
2017. máj. 7. 18:29
17/27 A kérdező kommentje:
ertem em h nem lenne lehetaeges vilagos felfogtam, illetve sejtettem is. csak tudni akartam vannak e akik mellettem vannak ez ugyben.
Betiltanám, az egész világon nagyot ugrana az életszínvonal, a közbiztonság, a családon belüli viszonyok, minden ennek a kártékony drognak a hiányában.
2017. máj. 7. 18:57
Az éles lőfegyverek is be vannak tiltva, ugyanakkor rengeteg embernek van főleg vidéken. Ha nem lenne betiltva, akkor szerintem negyed ennyien nem érdeklődnének utána. Ugyanez volt a pálinkafőzés legalizálásánál is 2010-ben. Előtte zugban rengetegen főzték, dacból is utána szinte senkit nem érdekelt már. Nemhogy nem kezdtek főzni tömegesen az emberek otthon, hanem inkább aláb hagyott ez a dolog.
2017. máj. 7. 19:30
" Ticcsunkbe " mindent ami nem létszükséglet!
Komolyan, a világon kismillió olyan alkoholfogyasztó van, aki tudja hol a határ, vagy épp csak alkalmakkor iszik.
Innentől fogva meg sok minden mást is be lehetne tiltani. Munkatársaid meg olyan dolog, hogy akinek olyan a természete annak mindegy hogy iszik vagy sem, akkor se lesz jobb.
2017. máj. 7. 19:34
Kapcsolódó kérdések: