Ti ha tehetnetek betiltanatok az alkohol legalis fogyasztasat?
Nem. Az alkohol, a szeszes ital fogyasztása mélyen beleivódott a kultúránkba. Szerves része a táplálkozásunknak, a gasztronómiának.
Nekem pl. egy finom fogás nem is esik úgy jól, ha nem ihatok hozzá egy - két üveg sört, pohár bort.
Alkoholistává az válik, aki annak született, vannak akik egyszerűen csak szeretik és kiegyensúlyozottan tudnak élni ezzel a szerrel.
Én pl. kb. 20 éves korom óta majdnem minden nap iszom valamit és soha nem volt semmilyen problémám, sofőr vagyok, tudom hol a határ, mennyi idő kell ahhoz, hogy "tiszta" legyek. Családi életemben sem okozott soha gondot. Ha nem iszom, akkor sem érzek semmit.
Ha betiltanád, akkor lenne csak igazán keletje, főleg nálunk, ahol sok gyümölcs terem, a magyar paraszt mindig megfőzte a pálinkát, készítette a bort. Szeszt csinálni tulajdonképpen nem különösebben nehéz, hogy tartatod be a törvényt? Átkutatod minden háztartás konyháját, kamráját? Bármilyen gyümölcsöt meg lehet erjeszteni, aki kicsit ért hozzá, simán készít bort, cefrét gyakorlatilag akármiből.
Inkább a minőség felé kellene terelni az embereket, és ezen a téren történtek már helyes intézkedések.
Most éppen te is részeg vagy?
Csak a helyesírásod és a zagyva fogalmazásod miatt kérdem.
Egyébként nem tiltanám be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!