Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Más országokban vagy csak...

Más országokban vagy csak nálunk vagy ennyi település?

Figyelt kérdés
Miért és minek hoztak létre ennyi települést községek a történelemben az országukban ? Valahol olvastam,hogy települések terén elsők vagyunk ,de eskü nem találom meg ,hogy hol olvastam pedig kerestem. Nem érdemesebb lett volna egy 100 fős települést és egy azonos megyében lévőt összeolvasztani ? Ha valaki belinkelné ezt amit keresek cikket megköszönném.

2017. máj. 2. 14:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Van, ahol sok falunak van egy önkormányzata, de attól még az földrajzilag több település. De nincs mindenütt így, a legtöbb európai országban hasonló a település sűrűség, összegben meg nyilvan sokszor annyi település van németeknél, mint nálunk.
2017. máj. 2. 14:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
nem mindegy hogy 20 kilométert kell menni a szántóföldhöz vagy csak kettőt
2017. máj. 2. 14:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
amúgy sokszor utaztam a többi európai országban és ott is sűrűn vannak a települések, nem lógunk ki a sorból
2017. máj. 2. 14:40
 4/11 A kérdező kommentje:
nem ez a lényeg,hogy a szántóföldik mennyit kell menni nem ez volt a kérdés. Ugorjunk neki még 1-szer . Minek hoztak létre ennyi települést Magyarországon ahol nincs kereslet az ingatlanokra és nem kell senkinek sem idővel nem lesz élet a településeken főleg most mivel a fővárosba menés a divat most meg egyéb nagy városokba. Kettészakadt rendesen az ország mivel már senki sem akar településen lakni.
2017. máj. 2. 14:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Minek hoztak létre...

Bakker szerinted mikor létrhozták az urbanizáció volt a divat? :p

2017. máj. 2. 14:51
 6/11 anonim ***** válasza:
89%

Az éjjel nappal Budapest C sorozatban akar mindenki budapestre menni.

Ép, hogy a városokból akar mindenki falvakba költözni.

2017. máj. 2. 14:55
 7/11 A kérdező kommentje:
Vidéki vagyok én nem úgy veszem ezt észre pedig a főváros népessége is nő ! Pestről vidékre ? Hát ha a mai fiatalokat nem nézzük mert ők külföldre akarnak viszont én kételkedem,hogy Pestről jönnének az emberek vidékre. Statisztika lesz akkor ezt elhiszem.
2017. máj. 2. 15:07
 8/11 Dymo ***** válasza:
100%

Mi a problémád? Azt te sem gondolhatod komolyan, hogy több száz éve a XXI. század technológiáját figyelembe véve kellett volna alapítani településeket....

Egyébként utazz át csak Csehországon. Na ott követik egymást 1-2 kilométerenként a faluk.

2017. máj. 2. 15:25
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
" már senki sem akar településen lakni." Mi van????
2017. máj. 2. 15:51
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Na ugorjunk neki. Nem hoztak létre. Létrejöttek.

Mondjuk a középkorban egy földesúrnak kedve szottyant kastély építeni a préri közepén. A kastélynak kell személyzet. De nem gyalogolhat akár napi 4-5 órát (mert ugye a szolgának nincs lova). A hatékonyabb munkavégzés megköveteli, hogy a kastély körül viskók épüljenek. De bizonyos számú viskót már szervezni kell, létre is jön a közigazgatás. Aztán rang, ha ennek a településnek a neve falu. Hát még, ha mezőváros.

Települést a legritkább esetben hoztak létre felülről. Maximum újratelepítettek, ha kihalt (pl. törökdúlás).

És ennek a vidéknek ilyen volt a főúri szerveződése. a többi meg történelem.

Mindezt el is olvashattad volna, mielőtt nagy mellénnyel kioktatsz másokat tudatlanságot tükröző kérdésed nyomán.

2017. máj. 2. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!