Tudnátok jó vitatémákat mondani?
Órára kell, egyszerű vita. Van egy állítás, arra érvelnek ellenzők és támogatók.
Ilyenek voltak eddig, hogy
-öregek szavazatának gyengítése hosszú távra szóló szavazások esetén
-állatkisérletek
-Olimpia 2024
-eutanázia
-a mindenkori politikai hatalom megszabhatja a maximum/minimum gyermekek számát
Szóval valami jó kis megosztó témát kéne találni, aminél mindkét oldalnak vannak előnyei és hátulütői.
Pártpolitikát hanyagoljuk.
Van pár téma, ami csak gumicsontnak jó, parttalanok és sose lesz egyetértés:
halálbüntetés, eutanázia, abortusz, melegházasság, bevándorlás... stb.
Választójog lejjebb/feljebb vitele, 8 általánost nem végzettek kizárása a szavazásból. Milyen legyen választási rendszer (egyfordulós/kétfordulós).
EU előnyei és hátrányai Magyarország számára.
Oktatási rendszer jó-e vagy rossz (mondjuk ez eddig nem igazán vitatéma szerintem), de pl. gimnáziumban eltörölni a töltelékórákat (rajz, ének, életvitel, etika meg társai), helyettük alapvető gazdasági és jogi ismereteket tanítani. Stb, most hirtelen ennyi jutott eszembe.
A lejjebb/feljebb vitelt a választójognál nyilván az életkorra értettem. A választhatóságról is lehet vitázni, pl. csak egyetemi/főiskolai végzettséggel lehessen bizonyos pozíciókat betölteni.
Előző voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!