Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tudnátok jó vitatémákat mondani?

Tudnátok jó vitatémákat mondani?

Figyelt kérdés

Órára kell, egyszerű vita. Van egy állítás, arra érvelnek ellenzők és támogatók.

Ilyenek voltak eddig, hogy

-öregek szavazatának gyengítése hosszú távra szóló szavazások esetén

-állatkisérletek

-Olimpia 2024

-eutanázia

-a mindenkori politikai hatalom megszabhatja a maximum/minimum gyermekek számát

Szóval valami jó kis megosztó témát kéne találni, aminél mindkét oldalnak vannak előnyei és hátulütői.

Pártpolitikát hanyagoljuk.

2017. ápr. 29. 12:02
 1/4 A kérdező kommentje:
Jah, ha nem tiszta: állatkísérlet alatt a gyógyszerek állatokon való tesztelése volt a téma
2017. ápr. 29. 12:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Van pár téma, ami csak gumicsontnak jó, parttalanok és sose lesz egyetértés:

halálbüntetés, eutanázia, abortusz, melegházasság, bevándorlás... stb.

2017. ápr. 29. 12:07
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Választójog lejjebb/feljebb vitele, 8 általánost nem végzettek kizárása a szavazásból. Milyen legyen választási rendszer (egyfordulós/kétfordulós).

EU előnyei és hátrányai Magyarország számára.

Oktatási rendszer jó-e vagy rossz (mondjuk ez eddig nem igazán vitatéma szerintem), de pl. gimnáziumban eltörölni a töltelékórákat (rajz, ének, életvitel, etika meg társai), helyettük alapvető gazdasági és jogi ismereteket tanítani. Stb, most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2017. ápr. 29. 16:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A lejjebb/feljebb vitelt a választójognál nyilván az életkorra értettem. A választhatóságról is lehet vitázni, pl. csak egyetemi/főiskolai végzettséggel lehessen bizonyos pozíciókat betölteni.

Előző voltam

2017. ápr. 29. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!