Mi lett az erdélyi 12 ponttal? (Március 15)
Olvastam valamit, miszerint március 15-én az erdélyi magyarok előálltak 12 ponttal.
Olyanok voltak benne, mint például mindenki kapjon minőségi magyar nyelv oktatást óvodától főiskoláig, legyen a magyar is szabadon használható és hivatalos nyelv Erdélyben, meg valami még az autonómiáról.
Ki mit tud erről? Reagáltak erre valamit a románok? Lesz belőle valami?
(Bocsi, nem nagyon találtam ezekről semmi új hírt, ezért írtam ide. Egyébként a 24.hu-n olvastam, nem tudom hogy igaz-e.)
Előállni bármivel elő lehet. Más kérdés, hogy semmi nem lesz belőle.
A romániai magyar pártok ugyanolyanok, mint a magyarországiak. Csak a saját zsebüket nézik.
Üdv Kézdivásárhelyről
Románisztán egyiket sem teljesítené!
Meg is érdemelnék, hogy Erdély kiváljon belőlük, akkor talán meghúznák magukat, úgy mint a szerbek Koszovó elbukása miatt. (Az más kérdés, hogy az önállóan életképtelennek bizonyult, de az inkább az albánok mentalitása miatt lehet.)
Elképzelhető lehet, hogy Erdély külön válik kis/eredeti romániától?
Nem feltétlen úgy értem, hogy Magyarországhoz csatolnák, hanem úgy hogy egy teljesen különálló országgá válna. (Gondolom ennek nagyobb az esélye mintha visszacsatolnák..)
Milyen lenne a gazdasága? Biztosan jobb mint most, nem?
Bár már ott is többségben vannak a románok, gondolom ők nem támogatnák a különválást. (Vagy felosszák erdélyt, ahol a magyarok élnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!