Miért viszonyul mindenki így az erdélyi magyarokhoz?
Miért sajnáltok minket?Miért szól minden arról, hogy a ttestvéreink milyen nyomorban, elnyomásban élnek?
Mire alapozzátok azt, hogy a románok gyűlölik a magyarságot és két lábbal taposnak minket? Hogy nem merünk anyanyelvünkön megszólalni, mert megvernek? Hogy segélyekre, védelemre szorulunk, és azt majd ti, a fejlett nyugatiak megadjátok nekünk? Tudom, hogy a legtöbb ember nem rosszindulatból teszi, de nagyon szarul tud esni.
A tévében is folyton azt nyomatják, hogy milyen lemaradottak vagyunk, igazi balkáni ország,stb.(Egyșbkșnt azt elfelejtik mondani,hogy a ket ország között csekély a különbség, viszont Románia a ceausescu rendszerből fejlődött oda ahol most van).
Magyarországon szar élni(javítsatok ki, ha nem így van)
és néha szükség van arra, hogy lássátok, van akinek nálatok is szörnyűbb, aki oltalmatokra szorul.
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.
Magyarország nem egy homogén környezet, itt is van mindenféle ember.
Valaki sajnál titeket és segíteni akar, valaki büszke rátok hogy őrzitek a magyarságotokat, valaki meg simán lerománoz titeket... Az első két verzió szerintem még mindig jobb, mint az utolsó...
Magyarországon valóban szar élni, de én az erdélyi magyarokat sem szívlelem túlságosan.
Ahol én lakom, nagyon sok van belőletek, még a szomszédom is az és egyszerűen összeférhetetlen az összes. Egy normális erdélyit sem ismerek sajnos. Bár gondolom ez is úgy van, hogy az alja jött onnan ide, szóval nem vonhatok le messzemenő következtetéseket... Bárcsak maradtak volna inkább otthon.
Az én rokonaim is ott élnek,s ők meg pont olyanokat mondanak,mint amit a tv-ben is lehet hallani.Pl:A kisboltjukat rendszeresen méregetik a román rendőrök és minden kis dologba belekötnek,majd pedig büntetést szabnak ki.
Egyébként az itteni (magyarországi) székelyek is azt mondják amit te,hogy lassan már utol ér minket Románia és,hogy amíg 20 évvel ezelőtt nagyon szar utak voltak,addig ma folyamatosan építik ki az autópályákat,meg fellendült a turizmus is,stb,stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!