A nagykövetségek az anyaországukkal mi módon bonyolítják a (bizalmas) postaforgalmat? (bővebben lenn)
Figyelt kérdés
Csak, mert belegondolva, hogy számtalan bizalmas iratot és egyéb dolgot küldenek és fogadnak a nagykövetségek, és ha belegondolunk, hogy pl. a Szovjetunió nagykövetsége az USA-ból ill. fordítva az USA nagykövetsége a Szovjetunióból, vagy akkoriban bármelyik blokk követsége egy másik blokk országából annak postáját használva küldte volna a csomagokat ill. leveleket, sima "préda" lett volna a hatóságoknak.
Azt nem feltételezem, hogy minden nap minden országba saját futárt küldetek volna az országok ill. küldenek ma is.
Azt tudom, hogy a sima levelekhez ma a postát használják, mert én is leveleztem már követséggel, de a bizalmas iratokat hol küldik ma ill. hogy küldték régebben?
2017. márc. 12. 17:47
1/5 anonim válasza:
Amit lehet elektronikusan. Sokkal biztonságosabb egy erősen enscryptelt tartalom, mint fizikailag postán küldözgetni ugyanazt. Kínában pedig külön csempésztársaságok alakultak ki a fizikai csomagokra.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2017. márc. 12. 18:18
3/5 Gugu Gabor válasza:
Kódolva rádión, telefonon, interneten, ahogy fent elhangzott, illetve diplomáciai csomagban, futárral. A diplomáciai csomag futár nagyon is jól védett módszer, fizikailag könnyű célpont de marhára nem "illik" *aszogatni. Cia kgb a valóságban jóval kevesebbszer ugrott egymásnak fizikailag mint a bond filmekben.
4/5 anonim válasza:
Hogy egy hazai példát mondjak: a MALÉV gépek személyzetének a cég megszűnéséig a feladatához tartozott a diplomáciai küldemények kézbesítése.
5/5 A kérdező kommentje:
Wow! Ezt a MALÉV-eset nem is tudtam! :)
Köszi! :)
2017. márc. 13. 19:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!